пʼятницю, 4 січня 2008 р.

Традиції

Новорічна естафета поколінь
Зустрічі ветеранів спорту, які традиційно влаштовує управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації для людей, що віддали не одне десятиліття становленню й розвиткові фізкультурного руху в нашому краї, неодноразово підкорювали рекорди й завойовували почесні спортивні титули, є чудовою можливістю поспілкуватися. І кожному з них приємно усвідомлювати, що вони – члени єдиної дружньої родини – Асоціації ветеранів спорту Запорізької області.
Чергова зустріч запорізьких ветеранів спорту відбувалася напередодні Нового року в святково прикрашеному просторому залі спартаківської СДЮШОР з важкої атлетики, де були накриті столи з шампанським для сивочолих гостей. Разом з ними передолімпійський рік проводжали працівники апарату облспортуправління і регіонального відділення НОК, облради спорттовариства ФСТ «Спартак», обласного Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
Начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Лобанов, який водночас є й президентом регіональної Асоціації ветеранів спорту, разом з поздоровленнями і найщирішими побажаннями на адресу присутніх зауважив: «Спорт живе традиціями. Без традицій, без наступності, без передачі досвіду від покоління до покоління не можна розраховувати на позитивне майбутнє. Ваші знання та досвід потрібні молодому поколінню, особливо в олімпійському році».
Голова ради Асоціації ветеранів спорту нашої області Володимир Козирець щойно повернувся з Києва, де брав участь у засіданні Ради ветеранів фізичної культури і спорту України. За словами Володимира Степановича, основна діяльність цієї організації в олімпійському році буде направлена на розвиток ветеранського руху, популяризацію олімпійських ідей і, безперечно, пропаганду здорового способу життя й залучення до спорту молодого покоління.
Тим часом свято набуло апогею. Проголошувалися здравиці на честь тих, хто повною мірою пізнав воєнне лихоліття, а в мирний час сприяв розвиткові фізкультури та спорту на Запоріжжі. Лунали пісні 50 – 70-х років, у танці кружляли сивочолі пари і, звичайно, лилися спогади, яким, здавалося, не буде кінця…

Немає коментарів: