пʼятницю, 23 липня 2010 р.

Сінгапур-2010

Юнацький Олімпійський вогонь мандрує світом
Минулої п’ятниці в грецькій Олімпії стартувала естафета Вогню перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор, що проходитимуть у Сінгапурі 14 – 26 серпня.
За традицією, це символічне полум’я було запалене близько руїн Храму богині Гери від параболічного дзеркала, після чого Вогонь був переданий першим факелоносцям – чотирьом юним атлетам з Греції та Сінгапура, які в серпні стануть учасниками І Юнацьких Олімпійських ігор. Свідками церемонії стали провідні фігури світового олімпійського руху та спорту – президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге, голова Координаційної комісії з питань підготовки та проведення Ігор, президент НОК України Сергій Бубка та Посол юнацької Олімпіади-2010, олімпійська чемпіонка Олена Ісінбаєва. 
Відтак, одвічний символ Олімпійських ігор відправився у свою нову мандрівку, знаменуючи початок зворотного відліку до перших юнацьких змагань під знаком п’яти кілець. До речі, ця естафета стане останньою в історії Олімпійських ігор, в якій буде присутній не лише національний, а й міжнародний етап.
На шляху до Сінгапура, Олімпійський вогонь зупинятиметься у п’яти містах нашої планети. Вже в суботу його зустрічали в Берліні, де біля Бранденбурзьких воріт відбулася церемонія передачі полум’я за участю атлетів з європейські НОКів, у тому числі – Максима Шемберева та Наталії Ільків з України.
Наступними зупинками Юнацького Олімпійського вогню стануть Дакар (Африка), Мехіко (Америка), Окленд (Австралія і Океанія) та Сеул (Азія), а вже 7 серпня, за тиждень до старту Юнацьких Олімпійських ігор, він прибуде до Сінгапура.
Того ж дня в Києві, під аркою Дружби народів, відбудуться урочисті проводи синьо-жовтої юнацької олімпійської збірної на Ігри-2010. Там же запалять символічний Олімпійський вогонь. Цією церемонією завершиться Всеукраїнська олімпійська естафета «Передай вогонь перемоги!», яку Запоріжжя прийматиме у п’ятницю, 30 серпня, о 17-й годині, в Дитячому оздоровчому центрі «Супутник» ВАТ «Запоріжсталь», що розташований на Великому Лузі.
НОК України