пʼятницю, 27 квітня 2012 р.

"ОБЕРИ ЖИТТЯ"


                                                                          

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА  ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ”Ї, ДІТЕЙ ТА  МОЛОДІ
 

69037, Україна, м. Запоріжжя, вул. Рекордна, 24, аб. скринька 3356,
тел/факс: 34-01-81, E-mail: css@ ukrpost.ua
                                                         ПРЕС-РЕЛІЗ

26 квітня 2012 р., 10.00-16.00
Обласний центр молоді
У м. Запоріжжя буде проведено
фінал обласного конкурсу волонтерів «Обери життя»

Здоров'я – це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя. Стан здоров'я людини залежить від рівня самоорганізації, норм поведінки – це результат самодисципліни та самовиховання. Значною мірою здоров'я людини залежить від способу її життя, її духовності, світогляду, ставлення до інших людей і до оточуючої природи.
          Статистика останніх років доводить, що у більшості сучасних підлітків не сформована мотивація на здоровий спосіб життя, вони дуже чутливі до несприятливих факторів оточуючого середовища, до негативного впливу реклами алкогольних та тютюнових виробів.
          Мотивувати підлітків на здоровий спосіб життя, нагадати про традиції українського народу, Запорізького козацтва, що завжди славились своїм фізичним здоров’ям і духовністю, покликаний комплекс заходів, до числа яких відноситься і цей конкурс.
Одним з важливих напрямків діяльності центрів СССДМ Запорізького регіону є розвиток волонтерського руху. На базі 17 центрів СССДМ діють спеціалізовані формування «Школа волонтерів», де з молоддю, студентами та іншими категоріями громадян проводяться навчання за спеціальною програмою, ведеться підготовка волонтерів до реалізації соціальних програм, в ході реалізації якої волонтери ознайомлюються з особливостями, видами та напрямками соціальної роботи.
З грудня 2011 року по квітень 2012 року Запорізькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України за підтримки Запорізького обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, Запорізького обласного центру патріотичного виховання молоді були проведені районні та зональні етапи ХI обласного конкурсу з пропаганди та розповсюдження здорового способу життя «Обери життя» серед команд – волонтерів.
У 2012 році в конкурсі взяли участь Запорізький МЦСССДМ, Енергодарський, Бердянський, Веселівський, Кам’янсько–Дніпровський, Куйбишевський, Михайлівський, Токмацький, Оріхівський, Приморський РЦСССДМ. Тим самим сприяли розвитку волонтерського руху в Запорізькій області.
Лауреатами конкурсу стали: Команда ЗОШ № 75 Заводського району м. Запоріжжя «Палаючі серця»; Команда Мелітопольського району «Нова хвиля»; Команда Приморського району «Надія»; Команда Гуляйпільського району «Палітра житя»; Команда Михайлівського району «Здорове покоління»
Контактна особа: Гаращенко Юлія, 233-60-24.