суботу, 20 серпня 2016 р.

Найкращий результат у сезоні медалі не гарантував

Пам’ятаючи фінал естафети 4х100 метрів на Іграх-2012 у Лондоні, усі вболівальники мріяли про повторення успіху українок.
Олеся Повх, Наталія Погребняк, Марія Рємєнь, Єлизавета Бризгіна точнісінько таким же складом, як і у кваліфікації, вийшли на свій фінальний забіг на Олімпійському стадіоні в Ріо.
42,36 секунди – такий час показали укранські дівчата, тим самим продемонструвавши найкращий свій результат у сезоні. Але на фініші вони були шостими.
Перемогу прогнозовано здобули американки. 

четвер, 18 серпня 2016 р.

Олексій КАСЬЯНОВ передчасно припинив свій виступ на Олімпіаді

Олексій Касьянов тричі невдало виконав метання диску за програмою легкоатлетичного десятиборства, залишившись без очок у цьому виді змагань. Ця невдача опустила запоріжця з сьомого на сімнадцяте місце у загальному заліку й позбавила шансу на медаль Олімпіади. 
В активі Касьянова було 5240 очок на той частоді як американець Зак Зеймек, який посідав третю сходинку, мав 6006 балів. 
Залишились ще три дисципліни – стрибок з жердиною, метання спису та біг на 1500 м, але Олексій Касьянов вирішив припинити свою участь у змаганнях. 
«Я травмувався під час бігу на 110 метрів з бар’єрами. Зачепив бар’єр ногою, довелося зробити довгий крок, щоб подолати наступний, – і знову дьорнув м’язи внизу живота, - пояснював Олексій на сайті ФЛАУ. - Спочатку не відчував надто сильного болю, але вже хвилин за десять стало зрозуміло, що не зможу продовжувати змагання. Було боляче навіть просто підняти ногу. Я б знявся відразу, але вже не знайшов людини, якій міг сказати про це. І оскільки відмовитися від продовження змагань не встигли, вийшов метати диск. У секторі остаточно стало зрозуміло, що продовжувати, і тим більше стрибати з жердиною, не зможу".

середу, 17 серпня 2016 р.

Олімпійський урок - 2016

Шановні колеги!
Розпочинаємо підготовку та проведення Всеукраїнського олімпійського уроку та Всеукраїнського олімпійського тижня - 2016.

Більш детально - дивитися тут.

понеділок, 15 серпня 2016 р.

Є перший внесок Запоріжжя в олімпійський доробок України!



Борець греко-римського стилю Жан Беленюк гарантував першу медаль Олімпійських Ігор-2016 Запорізькій області!
Наш спортсмен, виступаючи у ваговій категорії до 85 кг, впевнено пробився до фіналу. На стадії 1/8 фіналу він розібрався з представником Єгипту Ахмедом Саадом (9:0), у чвертьфіналі був здолав болгарина Миколу Байракова (10:1), а в сутичці за вихід до фіналу переміг Джавіда Гамзатова з Бєларусі (6:0).
У вирішальному двобої Жан зустрівся з представником Росії Давидом Чакветадзе. Український борець спромігся виграти перший період, а потім розпочалося суддівське свавілля, яке допомогло суперникові перемогти з рахунком 9:2. Втім, і срібну медаль Жана Беленюка, за великим рахунком, можна ваажати еквівалентом олімпійському "золоту". 

Нездійснені мрії



У Ріо-де-Жанейро відбулися півфінальні забіги на дистанції 100 м у жінок. За вихід до фіналу сперечалася й запоріжанка Олеся Повх. Вона  вбрала участь у першому забігу й прийшла до фінішу останньою з результатом 11,29  секунди. У підсумку – двадцяте місце.
Розіграні медалі ХХХІ літніх Олімпійських ігор у легкоатлетичному семиборстві. На жаль, досвідчена запорізька багатоборка Ганна Касьянова, для котрої ці Ігри були третіми в кар’єрі, посіла 25-у позицію. Не допоміг навіть кращий результат сезону, показаний у бігу на 800 м – 2 хвилини 16,58 секунди. Не вдалося Ганні «стрибнути вище голови і в метанні списа (38 м 10 см – 25-й результат). У решті видів програми Касьянова показала такі результати: 100 м з бар’єрами13,66 секунди, стрибок у висоту – 1 м 77 см, штовхання ядра – 13 м 25 см, біг на 200 м – 24,60 секунди, стрибок у довжину – 5 м 88 см. У підсумку Ганна посіла 25-е місце, набравши 5951 очок.
Запорізький  плавець Сергій Фролов на дистанції 1500 метрів вільним стилем не спромігся потрапити до фінального запливу восьми кращих спортсменів. Час 15 хвилин 04,61 секунди гарантував йому 17-е місце.

четвер, 11 серпня 2016 р.

АКАДЕМІЧНЕ РОЗЧАРУВАННЯ

Головний тренер чоловічої збірної України з академічного веслування Микола Довгань одразу після виступу нашої чоловічої четвірки парної, до складу якої входив запоріжець Олександр Надтока, таким чином прокоментував шосте місце українців в олімпійському Ріо-де-Жанейро:
«Ще не встигли зробити аналіз, але всі страшенно розчаровані. Наша чоловіча команда була непогано підготовлена. Однак першого дня захворів Артем Морозов. Ці неймовірні кондиціонери в автобусах, їдальнях з незрозуміло низькою температурою, на жаль, зробили свою справу».
Досвідчений наставник відзначив, що тренерський склад зробив усе можливе для одужання спортсмена. Але тільки-но четвірка сіла у човен, захворів Іван Довгодько. «Він лежав два дні. Ми мали думки пересадити його на другий номер, але коли йому стало краще, він був впевнений в своїх силах. Тож було прийнято рішення виступати без змін. Першу 500-метрову дистанцію хлопці пройшли нормально, а вже далі відрив збільшився», - каже тренер.
http://noc-ukr.org

вівторок, 9 серпня 2016 р.

Задовольнилися місцем у секстеті

Як повідомляє офіційний сайт НОК України, на Іграх XXXI Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро розпочалися змагання зі стрибків у воду.
Першими з українців у боротьбу вступили наші синхроністи з 10 метрової вишки луганчанин Олександр Горшковозов і Максим Долгов із Запоріжжя.
Слід зауважити, що тут немає кваліфікаційного раунду, одразу йде фінал, тож приємно, що українці потрапили до вісімки найкращих дуетів світу.
Олександр з Максимом достойно вели боротьбу й за підсумками 6 стрибкових сесій посіли високе шосчте місце з сумою 421,98 балу.
Золоті медалі прогнозовано здобули законодавці моди у цьому виді спорту китайці Чен Айшен і Лінь Ю (496,98), «срібло» – американці Давид Боуді й Стіл Джонсон (457,11), «бронзу» – британці Томаса Делі та Даніеля Гудфеллоу (444,45).

неділю, 7 серпня 2016 р.

Георгій Зантарая: «Вже завтра потрібно буде починати думати про новий олімпійський цикл»

На Олімпійських іграх в бразильському Ріо-де-Жанейро запорізький дзюдоїст Георгій Зантарая (66 кг) у стартовому поєдинку поступився супернику з Португалії Сержиу Оленичу.
Одразу після виступу українець поділився своїми емоціями та думками з прес-службою Національного олімпійського комітету України.
«Суперник для мене дуже незручний. Ми боролися з ним і раніше, останню сутичку я йому програв так само. Він став в обороні, змістив мене у центр. Ми з моїм спаринг-партнером Олегом Глущенком відпрацьовували це на тренуванні, але боротьба є боротьба. Хоча я до останнього думав, що зможу його кинути», - сказав Георгій.
Він зазначив: «Завтра про цю поразку багато людей забудуть. Це мені потрібно буде жити з цим відчуттям, якось показуватися на очі тим, хто в мене вірить. Потрібно це перебороти. Моя мрія – олімпійська медаль. А мрії повинні втілюватися у життя. Моя - рано чи пізно обов'язково має збутися. Оскільки сьогодні був настільки невдалий виступ, найімовірніше, продовжу боротися і вже завтра потрібно буде починати думати про новий олімпійський цикл».

суботу, 6 серпня 2016 р.

Марина Черняк завершила свою участь в олімпійському турнірі




Запорізька дзюдоїстка, виступаючи у ваговій категорії до 48 кг, вдало пройшла 1/8 фіналу, перемігши Ширу Рішон з Ізраїлю, яку дискваліфікували через застосування забороненого захвату.
Однак уже в наступній сутичці наша землячка поступилася угорській спортсменці Єві Черновицькі. Щоправда, підопічна Андрія Бондарчука на останніх секундах відчайдушно намагалася змінити ситуацію, але суперниця  грамотно контролювала хід двобою.

пʼятницю, 5 серпня 2016 р.

Запоріжжя ознаменувало початок ХХХІ Олімпійських ігор підйомом прапорів



Коли до запалення вогню Олімпіади в далекому Ріо-де-Жанейро залишалося 17 годин, з цієї нагоди в центрі Запоріжжя відбулася врочиста церемонія підняття Державного прапора України та стягу Національного олімпійського комітету України.
У заході взяли участь видатні спортсмени та тренери, понад 500 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, захисники Вітчизни – воїни АТО, делегації обласних організацій ФСТ та комунальних закладів сфери фізичної культури. З вітаннями до учасників церемонії звернулися голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, олімпійська чемпіонка Сеулу-88 зі спортивної гімнастики Ольга Стражева.
Право підняття Державного прапора України та стягу НОК з нагоди відкриття ХХХІ Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро було надане уславленим запорізьким олімпійцям Олександрові Рєзанову, Валентині Лутаєвій, члену збірної команди України з дзюдо Станіславу Бондаренку.
Голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир Лобанов зачитав звернення президента НОК України Сергія Бубки.
Урочистість завершилася показовим виступом вихованців відділення ушу ДЮСШ № 10, після чого численні фоторепортери зробили світлину на згадку про цей незабутній день.
Володимир Лобанов таким чином прокоментував те, що відбувалося біля будівлі облдержадміністрації:
  -   Цим заходом ми хочемо привернути увагу дітей та їхніх батьків до олімпійського руху. Адже участі в Олімпійських іграх передують роки величезної роботи – тренувань, суворого дотримання спортивного режиму. Приємно, що наша область традиційно перебуває серед лідерів за кількістю посланців на головні змагання сучасності. На Іграх у Ріо-де-Жанейро запорізький спорт буде представлений 11 спортсменами. Це – легкоатлети Олеся Повх, Марія Рємень, Ганна Гацько-Федусова, Ганна і Олексій Касьянови,  дзюдоїсти Георгій Зантарая і Марина Черняк, плавець Сергій Фролов, борець греко-римського стилю Жан Беленюк, стрибун у воду Максим Долгов, майстер академічного веслування Олександр Надтока. Не буду конкретизувати їхні шанси на здобуття нагород, але інтуїтивно очікую на срібну та кілька бронзових медалей. Хтось готувався до Ігор-2016 чотири роки, хтось – два олімпійські цикли. І я хочу їм усім побажати, насамперед, психологічної стійкості та виступів без травм.
Фото Сергія ТОМКА