середу, 10 березня 2010 р.

Представлено дизайн олімпійських медалей І Юнацьких Олімпійських ігор

Міжнародний Олімпійський Комітет визначив переможця відкритого конкурсу на найкращий дизайн медалей, якими нагороджуватимуть переможців та призерів перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор. Нагадаємо, цей унікальний молодіжний спортивний форум відбудеться в Сінгапурі з 14 по 26 серпня і збере атлетів 14-18 років. 
Авторкою дизайну, який буде використаний для виготовлення аверсів нагород всіх ґатунків, стала жителька канадського Монреаля Сетсуко Фукудзава. Її проект, який на першому етапі відбору отримав 3881 голос, а потім був затверджений журі МОК, називається «Так, молодь може!»
Дизайн олімпійської медалі від Фукудзава побудований навколо силуету людини, який символізує вболівальницьку «хвилю» на стадіоні, а своєю формою нагадує літеру Y (першу в слові Youth – «молодість»). Використовується і традиційна олімпійська символіка: п’ять переплетених кілець та полум’я олімпійського вогню на задньому фоні.
«Я прагнула розробити такий дизайн, який би відображав дух всіх учасників Юнацьких Олімпійських ігор: вони не бояться складнощів, вірять в себе, перевищують свої можливості. Хочу, щоб кожний, хто побачить цю медаль, відчув енергію та захоплення, притаманні молодим спортсменам», – розповіла авторка проекту. 

НОК України

Немає коментарів: