неділю, 8 серпня 2010 р.

Налаштувалися на олімпійську хвилю

14 серпня в Сінгапурі стартуватимуть перші в історії Юнацькі Олімпійські ігри.

У суботу, 7 серпня, за тиждень до старту цих змагань, у Києві, під аркою Дружби народів, відбудуться урочисті проводи юнацької олімпійської збірної України на Ігри-2010. Там же, у столиці, запалає символічний Олімпійський вогонь. Цією церемонією завершиться Всеукраїнська олімпійська естафета «Передай вогонь перемоги!», яку минулої п’ятниці приймав Дитячий оздоровчий центр «Супутник» ВАТ «Запоріжсталь».

Бурхливими оплесками численні юні мешканці «Супутника» вітали почесну гостю спортивного свята – чемпіонку московської Олімпіади-80, голкіпера легендарної жіночої гандбольної збірної СРСР Валентину Лутаєву. Про вірність олімпійським ідеалам, яка віднині знаходить відгук у серцях прихильників спорту з юних років, казали у своїх вітальних виступах начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Запорізької облдержадміністрації Анастасія Склярук, голова обласного відділення НОК України Володимир Лобанов, голова комісії по роботі з молоддю профкому ВАТ «Запоріжсталь» Андрій Кучера.

Коли у супроводі двох бігунок прибув факелоносець Всеукраїнської олімпійської естафети «Передай вогонь перемоги!», і на честь спортсменів, які завоювали право захищати спортивну честь нашої країни на І Юнацьких Олімпійських іграх, залунав Гімн України, діти в єдиному пориві приклали долоню до серця. А потім їм дарували свої показові виступи вихованці відділення ушу Запорізької ДЮСШ № 10, а також юні гімнасти та акробати, що відпочивають у «Супутнику».

З числа восьми запорізьких спортсменів, які візьмуть участь в Іграх у Сінгапурі, бути присутнім на святі поталанило лише Максиму Домінішину, члену збірної України з тхеквондо, яка тих днів проводила навчально-тренувальний збір у Запоріжжі (решта – в інших містах). Запевнивши, що він докладе усіх зусиль, щоб повернутися додому з медаллю, прихильник східних бойових мистецтв привітав Валентину Лутаєву з тридцятилітнім ювілеєм участі в московській Олімпіаді та вручив їй букет квітів.

Наставник Максима Домінішина Андрій Яковлєв у своєму виступі, зокрема, зазначив: «Я, безумовно, щасливий, що мій підопічний захищатиме честь України на І Юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі. Сподіваюсь, що Максим проявить свої здібності максимально. Користуючись нагодою, хочу висловити величезну вдячність у сім організаціям, які сприяють розвиткові дитячо-юнацького спорту в нашій області».

Під завісу спортивного свята Анастасія Склярук і Володимир Лобанов вручили усім загонам ДОЦ «Супутник» подарунки від НОК України – набори літератури олімпійської тематики.

У флеш-інтерв’ю для запорізьких журналістів Максим Домінішин сказав:

— Ліцензії на участь в Іграх-2010 у моїй ваговій категорії (до 73 кг) отримали десять спортсменів з різних країн. Майже з усіма ними я суперничав на чемпіонаті світу серед юніорів та ліцензійному турнірі. Когось перемагав, а комусь і програв. Тож налаштований на реванш. Радітиму будь-якій медалі.

А ось які враження від побаченого у Валентини Лутаєвої:

— Я приємно вражена тим, що металургійний комбінат «Запоріжсталь» зберіг такий чудовий дитячий оздоровчий центр. Тут такі дітки гарні – просто душа радується… Щодо Максима Домінішина, на якого невдовзі чекає олімпійський дебют, хочу побажати йому фізичних і, насамперед, моральних сил. І тоді, можливо, йому пощастить піднятися на п’єдестал й пізнати ні з чим незрівняне почуття, коли лунає гімн твоєї країни й здіймається вгору її прапор.



Наша довідка

Запорізьких спортсменів до участі в І Юнацьких Олімпійських іграх готували 12 фахівців, у тому числі п’ятеро заслужених тренерів України.

З метою забезпечення якісної підготовки запорізьких спортсменів у Іграх-2010, проведення спортивно-масових заходів та участі в міжнародних та всеукраїнських змаганнях з обласного бюджету нинішнього року виділено понад 6 мільйонів гривень.

Немає коментарів: