понеділок, 21 січня 2008 р.

Юні знавці олімпійського спорту

Завершився фінальний етап обласного туру Всеукраїнської вікторини «Знавець олімпійського спорту», що проводиться серед учнів загальноосвітніх шкіл за ініціативою Національного олімпійського комітету України спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту і Олімпійською академією.
На першому етапі у вікторині брали участь усі бажаючі учні 1-4-х і 5-9-х класів. Потім був другий тур, за підсумками якого 18 переможців районних і міських турів вийшли до обласного фіналу, де розіграли призові місця й путівки на всеукраїнський фінал вікторини.
Учасники обласного фіналу, що був організований обласним відділенням НОК України, обласним управлінням з фізичного виховання та спорту МОН України та правлінням благодійного фонду «Добра надія», продемонстрували високий і достатній рівень знань за тематикою стародавніх Олімпійських ігор та історії сучасних Ігор. Переможцем серед учнів 1-4-х класів став Дмитро Славський (4-й клас Гуляйпільської ЗОШ, вчитель Л. Науменко). Серед учнів 5-9-х класів першість виграли восьмикласник Великознам’янківської ЗОШ № 3 Кам’янсько-Дніпровського району Дмитро Попадинець (вчитель А. Прилипко) і дев’ятикласник гімназії № 5 міста Мелітополя Микола Мовчан (вчитель Л. Марінова).
Переможці вікторини та їхні наставники були нагороджені грамотами обласного управління з фізичного виховання та спорту МОН України та подарунками. Фінальний тур Всеукраїнської вікторини «Знавець олімпійського спорту» відбудеться в березні 2008 року в Києві.

Немає коментарів: