понеділок, 3 березня 2008 р.

Приємна подія

ВІДЧУЛИ ПІДТРИМКУ ВЛАДИ
Днями у Запоріжжі відбулася зустріч виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Валерія Черкаски із провідними спортсменами області, їхніми тренерами, керівниками обласних рад фізкультурно-спортивних товариств, спортивних клубів. Йшла довірлива розмова про ті проблеми, які переживає спорт у регіоні.
-- Приємним фактом, -- зазначив Валерій Черкаска, -- є те, що на сьогодні ймовірними учасниками ХХІХ Олімпійських ігор уже є дев’ять запорізьких спортсменів: Армен Варданян і Олександр Хвощ (греко-римська боротьба), Тетяна Жукова (важка атлетика), Антон Захаров (стрибки у воду), Олексій Касьянов, Олена Красовська, Віта Паламар, Вікторія Рибалко (легка атлетика), Денис Силантьєв та Ірина Амшеннікова (плавання). Сподіваюсь, що представництво нашої області в олімпійській збірній України суттєво збільшиться і становитиме її вагому частку. Будьте певні, що кожен із запорізьких олімпійців буде відповідним чином відзначений Запорізькою обласною державною адміністрацією. Переконаний, що спортсмени повинні відчувати увагу та соціальний захист з боку територіальної громади нашого краю.
Валерій Черкаска запевнив присутніх, що й надалі облдержадміністрація разом із обласною радою турбуватимуться про розвиток спорту в регіоні, не на словах, а на ділі підтримуватимуть спортсменів, здоровий спосіб життя.
Упродовж розмови порушувалися питання розбудови спортивної інфраструктури та створення умов для занять спортом не лише членів та кандидатів до збірних команд країни, а й вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, де й підростають олімпійські надії. Запоріжжю, зокрема, потрібні стадіон для занять легкою атлетикою влітку, плавальний басейн для професіональних занять спортом. Очікує на капітальний ремонт Палац спорту «Юність», але поряд з цим потрібно збудувати новий презентабельний спортивний зал.
Валерій Черкаска уважно поставився до кожної пропозиції, висловив подяку на адресу керівників «Запоріжсталі» і «Мотор Січі», інших підприємств, які підтримують розвиток спорту в регіоні, й побажав спортсменам нових звершень, якими вони мають прославити Запоріжжя.
-- Уже сьогодні нам необхідно думати про Олімпіаду-2012, -- підсумував Валерій Черкаска.
Приємним акордом зустрічі стало вручення ключів від квартир, які отримали заслужений майстер спорту зі стрибків у воду Антон Захаров, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтінгу, кандидат до параолімпійської збірної України Тетяна Широколава, член збірної України з гандболу Сергій Онуфрієнко.
Раніше ключі від квартири отримав дзюдоїст Євген Сотников, котрий минулої неділі виборов десяту олімпійську ліцензію для Запоріжжя, посівши п’яте місце на змаганнях Кубка світу в Празі. А п’ятим щасливчиком невдовзі стане володар Кубка світу з греко-римської боротьби Данило Кримов.

Немає коментарів: