вівторок, 20 травня 2008 р.

В Пекіні Україна може розраховувати на 12-14 медалей

Про це йшлося на засіданні колегії Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту за участю президента НОК Сергія Бубки та під головуванням Міністра Юрія Павленка.
За словами заступника Міністра Мирослава Дутчака, у порівнянні з 2003 передолімпійським роком показники 2007-ого значно скромніші. Перед Іграми в Афінах на чемпіонатах світу в олімпійських номерах програми наші спортсмени вибороли 27 медалей, 7 з яких – найвищого ґатунку. Минулого року кількість нагород становила лише 15, серед яких 1 «золота». Погіршуються здобутки українців на світових першостях і протягом цього олімпійського циклу: 2005 – 22, 2006 – 20, 2007-15. Відтак прогнозується, що вітчизняні атлети здобудуть в Пекіні 12-14 олімпійських нагород, 2—3 з яких можуть бути «золотими». Такий доробок дозволить Україні посісти в неофіційному командному заліку місце серед тридцяти кращих країн світу.
Президент НОК Сергій Бубка наголосив на недостатній кількості кваліфікованих тренерських кадрів, а також підкреслив важливість створення на місцях сприятливих соціально-побутових умов для спортсменів та їх наставників.
Видатний атлет зауважив, що найближчим часом НОК спільно з Міністерством планують ініціювати проведення ряду зустрічей зі збірними з видів спорту щодо роз’яснення прав та вимог, які висуваються Всесвітньою антидопінговою агенцією до атлетів щодо забору допінг проб, адже наразі далеко не всі олімпійці орієнтуються в цих питаннях.
Разом з тим, Сергій Бубка поінформував присутніх, що триває плідна співпраця НОКу з Міністерством, федераціями та фізкультурно-спортивними товариствами щодо забезпечення максимально сприятливих умов для олімпійської підготовки.
Зі свого боку для належної підготовки спортсменів Національний олімпійський комітет зокрема виділив 5 мільйонів гривень. Проведена велика робота і підписані спонсорські угоди з компаніями «Боско» та «Nike» щодо виготовлення парадної і спортивної форми для Олімпійської делегації.
За словами Сергія Бубки, триває підготовка до урочистих проводів олімпійців, які відбудуться 27 липня на Хрещатику.

НОК України

Немає коментарів: