вівторок, 24 червня 2008 р.

Дзюдо

Людмила Лусникова у відмінній формі
Міжнародний турнір категорії «В» Європейського Союзу дзюдо (EJU) у невеликому словенському містечку Цельє зібрав понад 400 дзюдоїстів з 36 країн миру.
Чимало майбутніх учасників Олімпійських ігор вирішили перевірити свої сили саме в цих змаганнях. Тож глядачі мали можливість побачили олімпійського чемпіона Джузеппе Маддалоні (Італія), торішнього чемпіона світу і Європи Тедді Рінера (Франція), 33 призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи.
Незважаючи на такий представницький склад, українській збірній вдалося завоювати в Цельє чотири нагороди, дві з яких повезли до Запоріжжя сестри Людмила (вагова категорія – 48 кг) і Тетяна (52 кг) Лусникови. Найбільший інтерес для українських прихильників дзюдо представляв виступ майбутньої учасниці Ігор-2008 у Пекіні Людмили. У стартовому двобої 26-річна підопічна тренерів Андрія Бондарчука і Андрія Курганського в жорсткій боротьбі виграла «коку» в першого номера німецької збірної Міхаели Бащин. У півфіналі Людмила впоралася з Меліндою Келеменді з Албанії, а у вирішальному двобої втриманням виграла в росіянки Катерини Тихонової.
«Бронзу» українській команді принесла Тетяна Лусникова. Програвши в півфіналі втримання словенці Петрі Нарекс, у двобої за бронзову медаль запоріжанка виграла «юко» в Ольги Сухої з Рівного.

Немає коментарів: