четвер, 5 березня 2009 р.

Ігри чемпіонів

Чубарівські школярі вдруге вибороли путівку до Артеку
Загальнонаціональний спортивний дитячий рух «Біола - Ігри Чемпіонів», вже втретє крокує містами України з відбірковими турами. Наймасовіший дитячий спортивний проект проходить під девізом «Будь першим!» за підтримки Президента України й під патронатом Національного Олімпійського комітету України. В ролі організаторів цих змагань виступають Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство освіти і науки України, торгова марка «Біола», Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
Цьогорічні відбіркові змагання розпочалися місяць тому в Сумах, потім їхній шлях проліг через Харків, Луганськ, Червоноармійськ, Дніпропетровськ, Черкаси, Чернігів, Одесу, Миколаїв, Херсон, Сімферополь, а минулої середи «Ігри чемпіонів» прибули до запорізького Палацу спорту «Юність». Команди 21 загальноосвітнього навчального закладу нашої області виборювали єдину путівку до Міжнародного дитячого центру «Артек», де й визначиться команда-переможниця Всеукраїнських дитячих спортивних змагань «Біола – Ігри Чемпіонів».
Шалену підтримку учасникам забезпечили понад півтори тисячі вболівальників – учні не тільки 17 запорізьких шкіл, а й Балабинської гімназії «Престиж», Відрадненської ЗОШ, Кушугумської спеціалізованої школи «Інтелект» (Запорізький район), Чубарівської ЗОШ (Пологівський район), чиї команди були представлені в обласному етапі змагань. Їх вітали директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олег Рибченко, головний спеціаліст з виховної роботи управління освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Лариса Чурикова, олімпійська чемпіонка Сеула-88 Ольга Стражева.
До складу кожної шкільної команди входили три дівчинки (5, 7, 9 класів) і чотири хлопці (5, 6, 8, 10 класів). Вже кваліфікаційні старти – подолання 20-метроовї надувної смуги перешкод – довели, що боротьба за першість буде напруженою. Лише найспритнішим сімкам пощастило увійти до квартету команд-фіналістів обласного етапу. На них чекали так званий біатлон для дівчат, яким довелося без перебільшення крутитися мов білка в колесі та й ще влучати м’ячем у баскетбольний кошик, та бій гладіаторів для хлопців, котрі «фехтували» величезними палицями, накачаними повітрям. Після цих випробувань усі чотири команди ще розраховували на перше місце. Тому вирішальним став ще один конкурс з подолання смуги перешкод. Його результати своєю щільністю шокували суддівську колегію на чолі із завідувачкою кафедри фізкультури і спорту обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Оленою Аксьоновою. Адже дві команди набрали однакову кількість балів, і лише за кількістю завойованих перших місць у фінальній частині відбіркового туру пальму першості було віддано торішнім переможцям обласного фіналу «Ігор чемпіонів» — учням Чубарівської ЗОШ І – ІІІ ступенів (керівник фізвиховання – Віктор Невілько).
Цікаво, що капітаном чубарівської команди є найменша за зростом дівчинка – п’ятикласниця Тетянка Сердюк:
— Я вперше беру участь у «Іграх чемпіонів» і дуже щаслива, що ми здобули право виступити в Артеку. Я там ніколи ще не була.
— А що, на твій погляд, допомогло вам сьогодні перемогти?
— Чуття єдності й вміння долати тимчасові труднощі. Навіть тоді, коли наші хлопці поступилися в бою гладіаторів, ми вірили в свою перемогу. До того ж нас підтримував учитель фізкультури Віктор Григорович.
— Хто з членів вашої команди зробив найбільший внесок у перемогу?
— Усі змагалися гідно.
Наступні три місця посіли команди з обласного центру: ЗОШ №75 (керівник – Тетяна Забуго), ліцей №34 (Оксана Дрозд), спецшкола фізкультури №18 (Ольга Фоменко).
У нагородженні переможців і призерів узяв участь голова обласного відділення НОК України Володимир Лобанов. Втім, жодна із команд-учасниць не залишилася обділеною як пам’ятними подарунками, так і смачними соками від ТМ «Біола».

Немає коментарів: