середу, 1 вересня 2010 р.

Президент України зустрівся з героями Ігор в Сінгапурі

31 серпня Президент України Віктор Янукович зустрівся із юними спортсменами, які у неділю із тріумфом повернулися з перших Юнацьких Олімпійських ігор. 
Нагадаємо, із Сінгапура, де проходив цей олімпійський форум, синьо-жовта юнацька збірна привезла 35 медалей: 10 золотих, 9 срібних та 16 бронзових. 
Окрім Глави Держави, в урочистій зустрічі у Залі державних заходів Адміністрації Президента України взяли участь Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та віце-президент НОК Валерій Борзов, голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир Лобанов.
Привітавши молоду олімпійську команду із відмінним виступом, Глава Держави побажав атлетам тримати планку і у майбутньому:
«Бажаю вам не знижувати рівень ваших спортивних досягнень, а тільки підвищувати, отримувати від цього задоволення і надійно нести стяг своєї Батьківщини – нашої держави України – у світі».
Президент висловив впевненість, що, здобувши нагороди у Сінгапурі, юні олімпійці заклали «величезний фундамент надії поколінню вже дорослих спортсменів», які можуть пишатися підростаючою зміною. До того ж, на думку Віктора Януковича, ці молоді талановиті спортсмени стануть прикладам для мільйонів своїх однолітків.
Із привітальним словом до героїв Сінгапура-2010 звернувся і президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. Продемонстрований на Іграх потенціал, каже він, необхідно зберегти та розвинути, щоб ці молоді «зірки» за декілька років засяяли і на «дорослих» Олімпійських іграх.
«Крок за кроком нашій країні треба будувати сучасну спортивну інфраструктуру, сучасні спортивні комплекси, які дали б можливість тренуватися не тільки спортсменам-професіоналам, а також займатися своїм здоров’ям нашим пересічним громадянам», – сказав головний олімпієць країни, подякувавши Главі держави та владним структурам за підтримку олімпійського руху та спорту в Україні.
Із словами подяки від імені спортсменів та тренерів до Президента нашої держави та всіх, хто вболівав за синьо-жовту юнацьку збірну в Сінгапурі, звернулися чемпіонка перших Юнацьких Олімпійських ігор Катерина Дерун та Юрій Зевін – особистий тренер й батько чемпіонки І ЮОІ Дарини Зевіної.
Наостанок, кожний з героїв Юнацьких Ігор-2010 отримав від Віктора Януковича пам’ятні подарунки, зокрема, годинники. А юні олімпійці подарували Главі Держави національний стяг, на якому підписалися усі переможці та призери Олімпіади в Сінгапурі.

Немає коментарів: