суботу, 11 серпня 2012 р.

Чергові здобутки олімпійців України


Скарбничка нашої збірної поповнилася золотою і двома бронзовими нагородами.
Український квартет у складі Яни Дементьєвої, Анастасії Коженкової, Наталії Довгодько і Катерини Тарасенко першим перетнув фінішну лінію у вирішальній стадії змагань з академічного веслування. Наші дівчата з перших  метрів вийшли вперед і поступово нарощували свою перевагу над суперницями. Переможний час українок – 6 хвилин 35,93 секунди. «Срібло» дісталося німецькому екіпажу, а «бронза» - американкам. Зазначимо, що досі вершина Олімпу українським майстрам академічного веслування не підкорювалася.
У стрільбі з малокаліберного пістолета Олена Костевич виборола другу бронзову медаль Ігор ХХХ Олімпіади. Нагадаємо, до фіналу українка потрапила з п'ятим показником, проте другій позиції поступалася всього одним пунктом. У четвертій серії головного раунду змагань Олена показала чудові постріли в діапазоні 10,1 – 10,8. У фіналі підопічна Ігоря Чередінова набрала 203,6 бала, а в сумі з кваліфікаційним показником – 788,6. Першою фінішувала кореянка Янгмі Кім – 792,4, «срібло» дісталося Ін Чень – 791,4.
Неймовірні пристрасті вирували під час індивідуальних змагань шаблісток. І це не дивно, адже на кону – олімпійське «золото». Чемпіонка Пекіна у командних змаганнях Ольга Харлан програла (12:15) росіянці Софії Великій, але знайшла у собі сили для боротьби за «бронзу» і здолала дворазову чемпіонку Ігор американку Маріел Загуніс з рахунком 15:10. Українська фехтувальниця розпочала суперечку за медаль досить стримано і першу половину бою провела у гонитві за суперницею. Заспокоївшись, Ольга продемонструвала виважене, продумане фехтування і в результаті – четверта «бронза» у доробку української збірної.
Після п’яти днів змагань трійця лідерів у медальному заліку виглядає таким чином: Китай – 18 золотих, 11 срібних, 5 бронзових; США – відповідно 18, 9, 10, Південна Корея – 7, 2, 5. Україна перебуває на 14-му місці з двома золотими і чотирма бронзовими нагородами. 

Немає коментарів: