пʼятницю, 26 січня 2018 р.

У ЗАПОРІЖЖІ ВРОЧИСТО ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНУ СТЕЛУ НА ЧЕСТЬ ДВОРАЗОВОГО ОЛІМПІЙСЬКОГО ЧЕМПІОНА



Незважаючи на морозну погоду, 26 січня біля навчально-спортивної бази ФСТ «Спартак», що розташована у центральній частині Запоріжжя, було багатолюдно. Тут відбувалося врочисте відкриття пам’ятної стели на честь дворазового олімпійського чемпіона, фундатора Запорізького клубу важкої атлетики «Спартак», заслуженого майстра спорту Леоніда Жаботинського. Ініціатива у створенні цієї стели належала синові Леоніда Івановича Вілену, а підтримана вона була Запорізьким обласним відділенням НОК України на чолі з Володимиром Лобановим.
Урочисте відкриття стели, автором проекту якої є приватний підприємець Олександр Гома, було приурочене до 80-річчя від дня народження найсильнішої людини планети 60-х років минулого століття. Участь у заході взяли ветерани запорізької важкої атлетики та інших видів спорту, тренери й вихованці обласної СДЮШОР з важкої атлетики, яка віднедавна носить ім’я Леоніда Жаботинського, керівники спортивних організацій міста та області.
Після того, як ведучий розповів про спортивний шлях уславленого богатиря, нагадав імена 11 спартаківських важкоатлетів, яким підкорилися нормативи майстрів спорту міжнародного класу, та їхніх наставників, своїми спогадами про Леоніда Івановича поділилися чемпіон V Спартакіади УРСР (1971 р.) Микола Харчук, заслужений тренер України з греко-римської боротьби Євген Чертков. Про важливість виховання спортивної молоді на традиціях, закладених такими особистостями, як Леонід Жаботинський, казали у свої виступах олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Сеулу-88 Ольга Стражева, начальник управління спорту та фізичної культури Запорізької міської ради Едуард Багіров, голова регіонального відділення НОК України Володимир Лобанов.
Право відкрити пам'ятну стелу було надане синам Леоніда Івановича Жаботинського Вілену та Руслану (останній є заступником голови Запорізького обласного осередку Федерації важкої атлетики України, автором книги «Мій батько – Леонід Жаботинський»).
Вілен Жаботинський подкував усім, хто шанує досягнення його батька, докладає зусиль для увічнення його пам'яті.  

Немає коментарів: