пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

"Олімпійське лелеченя" визначило переможців


У спортивному комплексі «Мотор Січ» відбувся III етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», в якому взяли участь більше ста учнів 5-х-6-х класів, що представляли дев’ять загальноосвітніх навчальних закладів регіону.




Слід сказати, що цей захід проводиться в Україні  з  2011 року. Ініціатором і засновником є Національний олімпійський комітет України. Протягом кожного навчального року захід проводиться НОК України разом з Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України.  
Завдяки проекту Міжнародний олімпійський комітет заохочує  дітей та молодь всього світу долучитись до спорту, сприйняти його філософію, жити за олімпійськими цінностями – дружби, досконалості та взаємоповаги, а також залучити їх до активних занять фізичною культурою та спортом і адаптувати до здорового способу життя.
У Запоріжжі та області до 20.10.2017 р. пройшов І етап заходу,  у якому взяли участь 10053 учнів 5-6 класів із 222 загальноосвітніх навчальних закладів області. ІІ етап проходив до 27.10.2017 р. в якому змагалися переможці І етапу, а це 4008 учнів 5-6 класів.
  У ІІІ  обласному  етапі, який проходив 06.04.2018 р.,  прийняли участь переможці ІІ етапу, а це 120 учнів 5- 6 класів із 9  учбових закладів.

Під час урочистого відкриття заходу його учасників привітали: начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації Наталія Федорівна ВЛАСОВА, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Світлана Іванівна ЗАРУБІНСЬКА; чемпіонка XXIV Олімпійських ігор Сеулу-88, ЗМС зі спортивної гімнастики, заступник голови Запорізького відділення НОК України Ольга Володимирівна СТРАЖЕВА; Заслужений тренер України зі стрибків у воду Тетяна Олександрівна ТУРОВА; начальник управління фізичної культури та спорту Запорізької міської ради Едуард Олександрович БАГІРОВ; начальник відділу страхової компанії "МОТОР-ГАРАНТ" Юлія Миколаївна БАЛАНДІНА; головний суддя змагань, майстер спорту з плавання Олена Петрівна АКСЬОНОВА.  

Після урочистого відкриття Наталія ВЛАСОВА за дорученням Національного олімпійського комітету України нагородили Подякою за багаторічну сумлінну та професійну працю: головного суддю змагань-  Аксьонову Олену Петрівну 

та стипендіата Запорізького обласного відділення НОК України – Саварець Діану Геннадіївну.


Загальне захоплення викликали показові виступи вихованців Школи Черлідинга Мотор, призерів чемпіонатів та Кубків України, а також представники ушу - спортсмени дитячо-юнацької спортивної школи № 10 м. Запоріжжя.





Змагальна частина заходу розпочалася з «Веселої олімпійської розминки», яку діти провели під орудою олімпійської  чемпіонки Сеулу-88 Ольги Стражевої.






А потім розпочалася змістовна програма «Олімпійського лелеченя». Школярі представили на розгляд суддів свої візитки, малюнки, вірші та вікторини на олімпійську тематику. Спортивні змагання проходили у формі веселих естафет та ігор, участь у яких брали не тільки школярі, а й їхні вчителі фізичного виховання.











Спонсором обласного етапу спортивно-масового заходу “Олімпійське лелеченя” стала  страхова компанія “МОТОР-ГАРАНТ”, яка пропонує спеціальні програми страхування для дітей та професіональних спортсменів від травм і нещасних випадків.


З-поміж  кращих шкільних команд за результатами спортивних випробувань та олімпійської вікторини визначилася трійка призерів: 

I місце — Енергодарська багатопрофільна гімназія «Гармонія» Енергодарської міської ради; 
ІІ місце - Комунальна установа «Федорівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Пологівської районної ради; 
ІІІ місце - Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ст. «ОСНОВА» Запорізької міської ради.




Переможці та призери отримали дипломи, пам'ятні подарунки та спортивний інвентар від Запорізького обласного відділення НОК України, а також інвентар для бадмінтону від страхової компанії “МОТОР-ГАРАНТ”.


Слід сказати, що цей етап є відбірковим змаганням  на Всеукраїнський фінал. Тож, побажаємо дітям нових успіхів.

Немає коментарів: