пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Запорізькі телевізійники стали переможцями Всеукраїнського конкурсу НОК України



У столичному Олімпійському домі відбулося нагородження переможців ХVІ Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів, який традиційно проводить Національний Олімпійський комітет України.



Цього року свої роботи представили майже дев'яносто ЗМІ з двадцяти трьох областей. Кращих визначали у дванадцяти номінаціях серед ЗМІ, та трьох – серед фотографів.



- Це вже 16-й конкурс. З кожним роком зацікавленість значно зростає. Дійсно, ми бачимо наскільки зростає професійний рівень спортивних журналістів. Це дуже приємно. Ми розуміємо, наскільки це важливо не тількі для Олімпійського Комітету, важливо для країни в цілому. Тому що нація має бути зоровою, а молодь зростати на позитивних героях. У спорті в нас дійсно багато позитивних персонажів. Тому ми дуже вдячні, що ви робите таку роботу, - відзначив резидент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.



Переможців визначали в два етапи. Спочатку конкурс провели регіональні відділення національного олімпійського комітету, та відправили кращі роботи до Києва, де експертне журі назвало лауреатів всеукраїнського змагання. У комісії відзначають: з кожним роком визначити трійку переможців все складніше, зростає і кількість матеріалів, і їхня якість.



-  Ми відзначаємо покращення з року в рік. Конкурс розширює свою географію  — цього разу практично всі регіони подали заявки. Лідерами за їх кількістю стали Вінницька, Полтавська, Львівська області та  місто Київ. Збільшується кількість матеріалів, учасників, щорічно конкурс набуває популярності. До наступного конкурсу будемо залучати і регіональні відділення НОК, їх теж будемо заохочувати за якість поданих матеріалів. Я абсолютно впевнений, що сьогодні є журналісти, які не охоплені конкурсом. Тобто в нас є ще пласт журналістів, яких ви хочемо витягти сюди, щоб вони стали відомими на всю Україну.

Я переконаний, що Запоріжжя має більший потенціал — абсолютно знаю про це. Будемо сподіватися, що наступного року ми побачимо більше робіт від цього регіону, - каже голова Комісії НОК України «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» Олег Волков.





В одній із найпопулярніших номінацій - «Краща спортивна циклічна телепрограма» перемогу здобув  запорізький телеканал «TV5» з передачею «День.Спорт», яка виходить в ефір щодня, в рамках вечірніх випусків новин.



З літа минулого року Руслан Левицький і Олена Назаренко розповідають про останні новини спортивного життя регіону в прямому ефірі. Така подача унікальна не тільки для регіональних, а й навіть для центральних телеканалів.


На фото: Олег Волков, Олена Назаренко, Руслан Левицький, Сергій Бубка під час церемонії нагородження.


-Наші новини в прямому ефірі наживо, онлайн. Тут відіграють роль і змістовне наповнення, і робота ведучого в кадрі. Головне, можна встигнути дати в ефір подію, яка щойно завершилася. Ми виграємо в плані оперативності в інших каналів. Думаю, це також зіграло свою роль. Дуже приємно перемагати. А тим більше - на всеукраїнських конкурсах. Наш найкращий стимул - це ентузіазм, робота в задоволення. Тому я вважаю, що наші новини і надалі будуть якісними в плані наповнення сюжетів, розробки тем. Хоч наша редакція і невеличка, ми стараємось зробити новини якнайкраще. Це підтверджує наша перемога, - поділився враженнями журналіст та ведучий програми «День.Спорт» Руслан Левицький.



Відзначимо, що новини спорту на каналі TV5 виходять щодня з понеділка по п’ятницю двічі на день –  о 19.30 в прямому ефірі, та в повторі о 22.30. До редакційного колективу програми «День. Спорт» входять три журналісти – Руслан Левицький, Олена Назаренко та Оксана Стешенко.



«ЗА!спорт»

Немає коментарів: