суботу, 24 листопада 2018 р.

Підсумки міжнародної конференції та ХІХ сесії Олімпійської академії України

В Національному університеті фізичного виховання і спорту України відбулися дві події 21–22 листопада 2018 р. У Києві проходила Міжнародна конференція “Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи” та ХІХ сесія Олімпійської академії України (ОАУ).


Від Запорізької області 22-го листопада приймала участь керівник Запорізького обласного відділення ОАУ КРУЖИЛО Галина Григорівна.

Другий день, присвячений напряму “Олімпійська освіта як вектор ціннісних орієнтацій підростаючого покоління”, відкривався доповіддю Девіда Кербі (США) з історії спортивної боротьби як перспективного напряму спортивної науки. Далі йшли доповіді науковців різних країн: Казахстану, Болгарії, Ірану, Китаю (співдоповідач з України).

 Після зарубіжних доповідачів Президент ОАУ Булатова Марія Михайлівна підвела підсумки роботи Академії за 2018 р. Доповідь була інформаційно насиченою та з дуже гарним відеорядом. Директор ОАУ Єрмолова Валентина Михайлівна зробила акцент на пілотному проекті Мережа шкіл олімпійської освіти. Серед кращих у цьому напрямку було названо й Запорізьку область. Про статистику діяльності регіональних центрів олімпійських досліджень та освіти в Україні розповіла М.Г. Загітова.

У заключному слові Марія Михайлівна заохотила представників обласних відділень ОАУ активно включати в роботу молодих науковців для отримання грантів Міжнародного олімпійського комітету.

Немає коментарів: