неділю, 18 травня 2008 р.

"Спорт для всіх - спільна турбота"

Серед найкращих – наша область
Протягом квітня у нашій країні проводився традиційний місячник «Спорт для всіх – спільна турбота», організований Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Під час місячника було відремонтовано та приведено до ладу 24 тисячі спортивних споруд і майданчиків, чому сприяло залучення 795 тисяч прихильників здорового способу життя й витрачено понад 4 мільйони гривень.
Місячник засвідчив актуальність проблеми, яка існує тривалий час: недостатній рівень розвитку матеріально-технічної бази масового спорту. Дійсно, спортивні майданчики, які мають бути осередками здорового дозвілля, здебільшого занедбані, використовуються не за призначенням, а часто-густо й не мають господаря.
Експертна комісія, яка вивчила й проаналізувала матеріали звітів організаційних комітетів, поданих з Автономної Республіки Крим, областей , міст Києва і Севастополя, визначила 5 переможців місячника. До їхнього числа увійшли Волинська, Донецька, Запорізька, Полтавська і Одеська області. Всі вони будуть нагороджені кубками та дипломами за найкраще проведення місячника, а одна з областей отримає суперприз – сучасний комплекс спортивного обладнання з антивандальними засобами від генерального спонсору – компанії «Інтер Атлетика».
Слід відзначити підвищену активність під час місячника навчальних закладів професійно-технічної освіти нашої області, зокрема з боку викладацьких і учнівських колективів Запорізького педагогічного коледжу, Дніпрорудненського і Пологівського професійних ліцеїв, Мелітопольського будівельного центру ПТО, Мелітопольського ВПУ № 40. Залишається сподіватися, що їхня відповідальність і активність стануть прикладом для решти освітянських організацій наступного року, адже недарма кажуть «Спортмайданчик у дворі дасть здоров’ячко тобі».

Немає коментарів: