вівторок, 10 червня 2008 р.

Анонс

21 червня – Олімпійський день бігу
Цей масовий спортивний захід є складовою Олімпійського літа, яке розпочалося 1 червня і фінішує 13 вересня. Олімпійський день бігу завітає на центральні вулиці обласних центрів, міст, містечок, селищ України, в парки, дитячі табори, навчальні заклади. Ця акція відбувається щорічно майже у всіх країнах світу і присвячується черговій річниці заснування Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року).
Минулого року в заходах з нагоди Олімпійського дня бігу в нашій країні взяли участь понад п'ятсот тисяч чоловік різного віку. За оцінками експертів Міжнародного олімпійського комітету український День бігу визнаний одним з кращихНині змагання також проходитимуть у різних вікових категоріях, але навряд варто засмучуватись тим, хто не потрапить до чільної трійки, адже головне – взяти участь і бути одним із тих, хто цінує олімпійські ідеали й підтримує здоровий спосіб життя. Разом з пересічними громадянами на старт вийдуть прославлені спортсмени, олімпійські чемпіони і призери Ігор, тріумфатори світових і європейських першостей.
Минулого тижня, під час двогодинної селекторної наради, організованої Міністерством у справах сімї, молоді та спорту та Національним олімпійським комітетом, керівники регіональних відділень НОК, обласних управлінь у справах сімї, молоді та спорту, обласних центрів «Спорт для всіх», обласних рад фізкультурно-спортивних товариств і обласних управлінь фізичного виховання та спорту обговорювали питання підготовки та проведення Олімпійського дня бігу в усіх регіонах України.Відкриваючи нараду, заступник міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак відзначив, що Кабінетом Міністрів видано доручення всім обласним державним адміністраціям щодо сприяння в організації Олімпійського дня бігу в регіонах. Національним олімпійським комітетом розроблено положення про проведення заходу, а також умови щодо запровадження огляду-конкурсу на кращу організацію олімпійського свята. Для відзначення учасників пробігів НОК забезпечить усі регіони нагородною та сувенірною атрибутикою, що дозволить перетворити змагання на справжнє спортивне свято.
У Запоріжжі основні події відбудуться на центральній алеї ЦПКіВ «Дубовий гай» і дитячому оздоровчому центрі «Супутник» комбінату «Запоріжсталь». Цікаво, що суттєву підтримку акції надають компанія «МакДональдз» і генеральний інформаційний партнер заходу – телеканал «Мегаспорт». До речі, наш обласний центр потрапив до числа міст, з яких будуть організовані телерепортажі з Олімпійського дня бігу.

Немає коментарів: