понеділок, 15 вересня 2008 р.

Свято на Набережній
Минулої суботи у Запоріжжі відбулося спортивне свято, яке сміливо можна вважати Олімпійським уроком. Місцем його проведення стала Набережна Дніпра.
Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов привітав учасників свята з Днем фізичної культури і спорту й зазначив, що розпочинається Олімпійський тиждень, протягом якого до шкіл завітають призери Олімпійських ігор, інші уславлені спортсмени та тренери.
Бурхливими оплесками був зустрінутий бронзовий призер ХХІХ олімпійських ігор з греко-римської боротьби Армен Варданян, котрий закликав юних земляків займатися спортом і дотримуватися здорового способу життя.

Після урочистого відкриття свята стартувала 15-етапна легкоатлетична естафета, організована міським управлінням з питань фізичної культури, спорту та туризму. У змаганнях взяли участь команди 35 навчальних закладів міста, а перемогу вже в одинадцяте святкували учні ліцею № 99. Друге і третє місця посіли команди відповідно 23-ї і 65-ї загальноосвітніх шкіл.


Захоплююче видовище являла собою велогонка, в якій стартували юнаки, дорослі спортсмени й ветерани. До речі, серед останніх на 5-кілометровій дистанції перемогу святкував спартаківець Віктор Кемкін, а у двох інших вікових групах (юнаки долали відстань у 10 км, дорослі – у 20) – триатлети Артем Онищенко і Максим Чорний.Переможці й призери отримали у нагороду від організаторів кубки, медалі, грамоти, а від обласного відділення НОК – футболки, бейсболи і значки з олімпійською символікою.
На фото Володимира СВИРИДОВА: старт легкоатлетичної естафети і велогонки.

ЗА ЗАСЛУГАМИ – Й ПОЧЕСТІ
Напередодні Дня Фізичної Культури та спорту відбулася зустріч керівництва області зі спортивною громадськістю регіону і учасниками ХХІХ Олімпійських ігор, у якій взяли участь голова обласної ради Олександр Нефьодов, тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олександр Старух, міський голова Запоріжжя Євген Карташов, заступник голови облпрофради Віталій Каплій.
Вітаючи присутніх із Днем фізичної культури та спорту в Україні, Олександр Старух відзначив успішний виступ українських спортсменів на Олімпіаді в Пекіні й запевнив, що зі свого боку обласна влада і запорізька громада й надалі сприятимуть подальшому розвитку спорту в нашому регіоні. Зокрема, нинішнього року на розвиток фізичної культури та спорту в нашій області виділено 16 мільйонів гривень. Посадовець підкреслив, що розбудова спортивної та оздоровчої інфраструктури – одне з найперших завдань, поставлених перед головами облдержадміністрацій Президентом України. Нові спортивні майданчики, плавальні басейни, інші спортивні об'єкти згодом мають стати підґрунтям для розвитку спорту високих досягнень, що дозволить спрямувати інтереси молоді на її фізичний та духовний розвиток.
Звичайно, в центрі уваги опинився бронзовий призер Ігор-2008 з греко-римської боротьби Армен Варданян, його наставники Мурад Саргсян і Євген Чертков. Олександр Старух вручив спортсмену медаль «За розвиток Запорізького краю».
Заслужений тренер України Мурад Саргсян на знак подяки за підтримку спорту вручив Олександру Старуху невеликий синьо-жовтий прапор, який разом із запорізькими тренерами і спортсменами побував у Піднебесній і надихнув Армена Варданяна на звершення в ім'я України та нашої області.
Голова обласної ради Олександр Нефьодов, котрий очолює обласну федерацію дзюдо, висловив подяку на адресу тих олімпійців та їхніх наставників, які гідно представляли Запорізьку область наспортивному форумі в Пекіні, й побажав спортсменам на Іграх-2012 у Лондоні медалей найвищої проби. Олександр Степанович вручив медаль «За заслуги перед Запорізьким краєм» І ступеня заслуженому тренеру України Євгену Черткову.
Почесними грамотами і цінними подарунками були нагороджені також інші учасники Олімпіади, велика група тренерів, викладачів, організаторів та активістів спортивного руху в нашій області.
Від імені спортсменів області зі словами вдячності до присутніх звернувся заслужений майстер спорту України Армен Варданян:
— Це не лише моя медаль, це нагорода для всієї Запорізької області, яка вболівала за нас на цих іграх. Саме ваша підтримка дозволила мені проявити силу волі та бійцівський характер у Пекіні.
Слова подяки за увагу обласної влади до потреб масової фізичної культури і спорту вищих досягнень висловили голова комітету з фізичної культури, спорту та туризму Мелітопольської міської ради Юрій Капінос і директор Інституту здоров’я, спорту і туризму Класичного приватного університету Світлана Волкова.




Немає коментарів: