понеділок, 12 вересня 2011 р.

Олімпійський урок на Набережній

Грандіозне спортивне свято, організоване обласним відділенням НОК України за сприяння управління у справах сімї, молоді та спорту облдержадміністрації та обласної ради профспілок, завітало у День фізичної культури та спорту на Набережну магістраль обласного центру.

Свято відкрив голова обласної ради Павло Матвієнко, котрий щиро привітав запорізьких фізкультурників і спортсменів, відзначивши:
— Сьогодні ми в шістнадцяте проводимо традиційну легкоатлетичну естафету серед школярів, у якій беруть участь 35 команд загальноосвітніх закладів обласного центру. У програмі свята також фінішує ІХ міжгалузева обласна профспілкова спартакіада, яка вкотре засвідчує масовий характер фізкультурного руху. На теренах області також працюють 67 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у яких займаються 22 тисячі юних спортсменів. В регіоні функціонують 31 стадіон з трибунами на 1500 місць і більше, 2400 спортивних майданчиків, більшість із яких знаходяться в комунальній власності. Крім того, працюють 15 плавальних басейнів, 715 спортзалів, 5 кінноспортивних баз. У першому півріччі нинішнього року, завдяки консолідації місцевих бюджетів та допомозі інвесторів, збудовані тренажерний майданчик у Мелітополі, два майданчики для пляжного волейболу в Приазовському, тенісний корт з синтетичним покриттям і комплексний майданчик у Пологах. Впевнений, що в майбутньому наша область виховає не одну плеяду чудових спортсменів, якими пишатимуться Україна й увесь світ. Таких, як, приміром вихованки легкоатлетичної СДЮШОР «Металург» Олеся Повх і Марія Рємєнь, які нещодавно в Кореї у складі української естафетної команди вибороли бронзові нагороди.
У святі до Дня фізичної культури та спорту також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук і голова постійної комісії з гуманітарних питань облради Віктор Межейко, видатні спортсмени, ветерани спорту.
Нащадки спортивної слави борця Якова Пункіна, важкоатлета Леоніда Жаботинського, бігунок Тетяни Самоленко і Тетяни Пророченко взяли участь у легкоатлетичній естафеті під назвою «Олімпійська миля», перемогу в якій святкували учні ліцею № 99.
Паралельно просто неба, на березі Дніпра, відбувалися змагання з армреслінгу та гирьового спорту в залік ІХ міжгалузевої спартакіади профспілок Запорізької області.
— Цими стартами фінішує наша чергова спартакіада, що проводиться раз у два роки, — розповів завідуючий відділом культурно-масової, спортивної та оздоровчої роботи облпрофради Анатолій Черпіхін. — До програми змагань входили також міні-футбол, настільний теніс, шахи й шашки, а участь у них взяли понад 300 спортсменів-аматорів, що представляли команди 12 галузевих обкомів профспілок.
— Наше свято дало старт Олімпійському уроку, який проходить сьогодні не тільки в Запоріжжі, а й в усіх районах області, — підсумував голова обласного відділення НОК України Володимир Лобанов. — Стадіони і спортивні майданчики гостинно приймають усіх бажаючих випробувати власні сили під керівництвом відомих атлетів та тренерів. Приміром, у Бердянську організацію подібного заходу взяли на себе уславлені олімпійці Сергій Кушнирюк і Олександр Савон. А це є свідченням спадкоємності олімпійських традицій, які зміцнюються з кожним роком.

На фото Анатолія ВЛАСОВА: старт легкоатлетичної естафети; змагання з армреслінгу супроводжуються вибухом емоцій.  

Немає коментарів: