вівторок, 6 березня 2012 р.

Під патронатом НОК України



У спортивному манежі металургійного комбінату «Запоріжсталь» відбулися два традиційні легкоатлетичні турніри – Всеукраїнські змагання «Козацька Хортиця» на призи олімпійських чемпіонок Тетяни Пророченко і Тетяни Самоленко та Меморіал заслуженого майстра спорту Володимира Ященка.
Тих березневих днів до Запоріжжя завітали понад 300 легкоатлетів двох юнацьких та юніорської вікових категорій, що представляли 11 регіонів України. На кращих із них чекали призи, медалі, інша нагородна атрибутика і сувеніри, зокрема, «Олімпійське лелеченя» від Національного Олімпійського Комітету України.
На увагу заслуговує той факт, що на дистанції бігу на 1500 м, на якій 24 роки тому Тетяна Самоленко завойовувала «бронзу» Олімпійських ігор у Сеулі, перемогла вихованка запорізького «Колоса» Світлана Омельченко, котру, як і Тетяну, підготував заслужений тренер СРСР Микола Мальцев. А щоб цей успіх Світлани не вважався випадковим, вона фінішувала першою ще на одній середній дистанції – 800 м. На улюбленій дистанції Тетяни Пророченко – 400 м – перемогу святкувала Юлія Галдецька з Дніпропетровська.
У командному заліку перемогу в «Козацькій Хортиці» святкували юні господарі – вихованці СДЮШОР «Металлург». Друге місце посіла команда Сімферополя, третє – Нікополя.
Учасників Меморіалу Володимира Ященка вітав голова обласного товариства ветеранів Афганістану Олександр Наметченко, котрий разом із уславленим рекордсменом світу зі стрибків у висоту свого часу входив до складу юніорської команди СРСР. Він вручив юним легкоатлетам книгу запорізького автора Ігоря Тимохіна «Сектор висоти». На жаль, жоден із юних підкорювачів висоти навіть не наблизився до 233 сантиметрів, показаних Ященком у 18-річному віці. Результат переможців Меморіалу – Олександра Баранникова з Бердичева (старша вікова група) і Владислава Дорофєєва з Синельникова (молодша група) – 205 см.

Немає коментарів: