вівторок, 29 січня 2013 р.

З ювілеєм, Леоніде Івановичу!


Минулого понеділка виповнилося 75 років людині, чиє ім’я золотими літерами вписане в літопис вітчизняного і світового спорту. Тріумфальним для нього став жовтень 1964 року.
На важкоатлетичному помості XVIII Олімпійських ігор, що проходили в столиці Японії, запорізький армієць Леонід ЖАБОТИНСЬКИЙ виступав у ролі дебютанта, і, незважаючи на це, став автором найголовнішої сенсації. Наш суперважковаговик спростував усі прогнози, а його історичний поєдинок з чемпіоном римської Олімпіади Юрієм Власовим став однієї з головних інтриг в історії Ігор. Жаботинський виграв не тільки за рахунок незвичайної сили, а й змагальної тактики. Він здобув перемогу не тільки над суперником, а й над собою, над металом...
На XIX Олімпійських іграх Леонід Жаботинський знову піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. А ще він – чотириразовий чемпіон світу, шестиразовий переможець чемпіонатів Європи, володар 21 світового рекорду. Леонід Іванович був удостоєний звання заслуженого майстра спорту СРСР, він є Почесним громадянином Запоріжжя.
Леонід Жаботинський – не тільки володар найвищих спортивних титулів. Він і відомий громадський діяч: Почесний працівник вищої професіональної освіти Російської Федерації, кандидат педагогічних наук, Почесний президент Федерації важкої атлетики Російської Федерації.

Немає коментарів: