середу, 18 вересня 2013 р.

Олімпійський урок – до здоров’я крок

Минулої суботи на каскаді фонтанів «Райдуга» та Набережній Дніпра розгорнулося масштабне спортивне видовище – Олімпійський урок, який у нашій країні вже дев’ятий рік поспіль проводять Національний олімпійський комітет спільно з Міністерством молоді та спорту, Міністерством освіти і науки України з метою популяризації олімпійського руху, розвитку фізичної культури і масового спорту. Нинішнього року цей захід був приурочений до Дня фізичної культури та спорту України.
Учасників свята вітав голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко, котрий, зокрема сказав: «Фізична культура та спорт сприяють гармонійному розвитку особистості, зміцнюють здоров’я, а ще це – змістовне дозвілля. Наш депутатський корпус намагається приділяти цій соціальній сфері максимальну увагу. В області функціонують дві програми, спрямовані на розвиток фізичної культури та спорту».
Найголовнішим багатством громади Віктор Іванович назвав 67 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. «Ми їх зберегли, і сьогодні це дозволяє запорізькому спорту перебувати на провідних позиціях. Крім того, у нас є кілька комунальних закладів: школа вищої спортивної майстерності, інтернат спортивного профілю, лікувально-фізкультурний диспансер, центр фізичного здоров’я  населення «Спорт для всіх», – сказав голова обласної ради.
Віктор Межейко наголосив, що Запорізька область пишається, що в історію світового спорту увійшли імена наших земляків Якова Пункіна, Володимира Ященка, Леоніда Жаботинського, Дениса Силантьєва, Олени Жупиної, Ганни Сорокіної, Олесі Повх, Марії Рємєнь, Олексія Касьянова і багатьох інших. «Гандбольні та баскетбольні клуби нашої області, волейбольна команда «Орбіта» і футбольний клуб «Металург» - це спортивна візитна картка Запоріжжя», - сказав голова облради й висловив впевненість, що нинішнє покоління запорізьких спортсменів гідно продовжить славні традиції. При цьому Віктор Іванович запевнив: «Виконуючи доручення Президента України Віктора Януковича, в Запорізькій області спортивна інфраструктура розвиватиметься й «нарощуватиме м’язи».
Віктор Межейко повідомив, що орденами «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня нагороджені легкоатлети – заслужений майстер спорту Ганна Мельниченко і майстер спорту міжнародного класу Олексій Касьянов. За вагомий особистий внесок у розвиток фізкультури та спорту в Запорізькій області, відданість справі та високий професіоналізм Почесні грамоти облради та облдержадміністрації, подяки голови облради та голови облдержадміністрації отримала велика група функціонерів, тренерів і спортсменів регіону.
Заступник міського голови Юрій Каптюх вручив медалі виконавчого комітету Запорізької міської ради «За особистий внесок у розвиток міста Запоріжжя» вихованцеві ДЮСШ № 8, чемпіону Європи з боксу серед молоді Дмитру Замотаєву і чемпіону Європи з шашок-100 Денису Меженіну (ДЮСШ № 11). Почесними грамотами виконкому міської ради відзначені наставники чемпіонів Олександр Трюхан, Олег Компанієць та Ігор Кірзнер.
Після цього стартували понад 500 учасників легкоатлетичної естафети серед  учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста, а для учнів профтехосвіти та студентів вищих навчальних закладів був організований забіг на 500 метрів. У рамках свята на території паркової зони відбувалися турніри з гандболу, міні-футболу, настільного тенісу, стрітболу, шахів і шашок, змагання веслувальників на тренажері «Концепт», а на Набережній проходила велогонка з вибуванням. Дошкільнята та учні початкових класів із задоволенням взяли участь у «Веселих стартах».
Дитячо-юнацькі спортивні школи та федерації з різних видів спорту взяли участь у «Ярмарку спорту», під час якої був організований запис юних запоріжців до секцій, а вихованці цих ДЮСШ демонстрували своє вміння.
Найвидовищнішими були показові виступи майстрів спортивної, художньої та естетичної гімнастики, фехтування, волейболу, греко-римської боротьби, боксу, ушу, дзюдо, кікбоксінгу, стрільби з лука, традиційного козацького рукопашу «Спас».
Голова обласного відділення НОК України Володимир Лобанов відзначив пам’ятними сувенірами лауреатів спортивного липня – срібного призера Всесвітньої універсіади плавця Сергія Фролова і його наставника заслуженого тренера України Ігоря Бондаренка. Трьома днями раніше, коли на Запоріжжі стартував Олімпійський тиждень, на Олімпійському уроці в медичному університеті відбулося вшанування кращої спортсменки серпня Ганни Мальниченко та її наставника Дмитра Льопи.
Під завісу Олімпійського уроку студенти вищих навчальних закладів обласного центру влаштували масовий танцювальний флешмоб «За здоровий спосіб життя».


На фото Василя БІЧЕНКА: учасників свята вітає голова обласної ради Віктор Межейко; свою майстерність демонструють спортсмени Запорізької федерації ушу; виступають вихованці міської ДЮСШ «Спас»; забіг студентів обласного центру; на гандбольному майданчику – дівчата; флешмоб нікого не залишив байдужим.







1 коментар:

Unknown сказав...

Cмотреть спорт всегда приятно! Жаль, что не смогла увидеть соревнования вживаю, пришлось через сайт смотреть - http://smotrisport.tv, но все равно это было здорово!