понеділок, 14 квітня 2014 р.

«ОЛІМПІЙСЬКЕ ЛЕЛЕЧЕНЯ» РОЗПРАВЛЯЄ КРИЛА


Минулого тижня у запорізькому спорткомплексі ТОВ «Соціальні ініціативи Запоріжжя» відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя» серед учнів загальноосвітніх начальних закладів.
Стартували ці змагання в листопаді минулого року, а на початку квітня відбулися зональні тури обласного фіналу, в яких узяли участь 29 найкращих команд (по 12 учнів у кожній), у тому числі 5 команд учнів шкіл-інтернатів.
Під час урочистого відкриття фіналу півтори тисячі його учасників вітали начальник управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова і голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир Лобанов, який вручив пам’ятні призи лауреатам спортивного березня – чемпіонці світу з тхеквондо серед юніорів Юлії Міюц та її наставнику заслуженому тренеру України Юрію Бабаку.
Потім відбулося нагородження переможців та призерів обласного етапу учнівської олімпіади з предмету «Фізична культура». На найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднімалися Єлизавета Притула (Вільнянська ЗОШ № 3), Анна Цьовка (Запорізька гімназія № 50), Анна Никитенко (Єлісеєвська ЗОШ, Приморський район), Євген Божко (Пологівська СРШ № 2) та Олексій Напрягло (Олексіївська ЗОШ, Куйбишевський район).
Змагальна частина заходу розпочалася з «Веселої олімпійської розминки», яку школярі провели під орудою олімпійської чемпіонки Сеулу-88 Ольги Стражевої та магістра фізичного виховання ЗНУ Євгенії Федориної. Таким чином на Запоріжжі було дано старт новому всеукраїнському проекту Національного олімпійського комітету «DO like OLYMPIANS», що реалізується спільно з «The Coca-Cola Foundation». Учасники отримали у подарунок футболки з символікою проекту. 
А потім розпочалися конкурси й змагання за програмою «Олімпійського лелеченя», в яких чудову підготовку продемонструвала команда «Олімпійці» Енергодарської багатопрофільної гімназії «Гармонія» (учитель фізкультури – Олександр Сухов), яка святкувала перемогу в загальному заліку та у двох номінаціях – краща відео-презентація команди та кращий вірш олімпійської тематики. У номінації кращий малюнок на тему «Ми – олімпійська надія України!» перше місце посіла команда «Північний флот», Ленінський район Запоріжжя).


На командному п’єдесталі пошани поруч з енергодарцями розташувалися учні Запорізького загальноосвітнього навчально-виховного комплексу «Основа» (учитель фізкультури – Тетяна Матвіїшина) та Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 87 (учитель фізкультури – Олена Давидова). 




Того ж дня відбувся обласний фінал Всесвітнього навчального проекту IAAF «Дитяча легка атлетика». Цей проект впроваджується в Запорізькій області з 2009 року, а участь у ньому беруть всі школи-інтернати регіону.

У нинішньому фіналі брали участь команди учнів 24 навчальних закладів Запорізької області (із 27). До програми змагань були включені п’ять видів: метальне двоборство (дитячий спис або диск – на вибір учня, а також вортекс); стрибкове двоборство у квадраті + через скакалку); стрибок із  жердиною; естафета «Формула – 1»; командний біг на витривалість (4 хвилини).
Змагання проводилися у трьох підгрупах. Серед загальноосвітніх шкіл-інтернатів (діти-сироти та діти, які залишилися без піклування батьків) перше місце посіла Малобілозерська естетична гімназія-інтернат «Дивосвіт»; серед інтернатів для дітей із розумовими вадами – Гуляйпільська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат; серед інтернатів для дітей, які мають нозологічні відхилення в стані здоров’я, - Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для слабочуючих і пізнооглухлих дітей. Уже третій рік поспіль до складу учасників команд входили й учителі, які на рівних з учнями виконували всі завдання програми проекту.
Чітке проведення заходу забезпечила суддівська колегія на чолі з куратором усіх трьох проектів Оленою Аксьоновою.

Фото Василя БІЧЕНКА

Немає коментарів: