середу, 11 жовтня 2017 р.

Олімпійський чат із Оленою Жупіной

    

    За ініціативи Національного олімпійського комітету України був започаткований проект #OlympicLab, який реалізується на Запоріжжі при підтримці обласного відділення НОК.    Проект передбачає покращення олімпійської освіти в навчально-виховному процесі загальноосвітніх шкіл та шкіл мережі олімпійської освіти.     Сьогодні, 11 жовтня, у рамках цього проекту, відбулась зустріч заслуженого майстра спорту Олени Жупіной з учнями гімназії № 25 міста Запоріжжя.


  В гості до дітей прославлена українська спортсменка, бронзовий  призер Олімпійських ігор зі стрибків у воду, яка нагороджена орденами княгині Ольги І, ІІ ст., а також «За заслуги» ІІІ ст. прийшла поспілкуватись не з порожніми руками.  Запланований модуль «Олімпійський чат» пройшов разом з викладачами та старшокласниками школи. 




     Олена Жупіна розповіла про свій шлях здобуття олімпійської нагороди. Велику кількість медалей, сувенірів та нагород  Олена принесла на зустріч з собою та дозволила кожному учаснику проекту  доторкнутися до частини олімпійської історії.




    Спогади спортсменки про найяскравіші миті спортивного життя надовго залишаться в пам’яті всіх учасників заходу, додадуть наснаги учням на їх шляху до олімпійських перемог.     Сувеніри від Національного олімпійського комітету України для учасників заходу, комплект літератури з олімпійської тематики для бібліотеки школи, будуть з приємністю нагадувати про справжнє свято запорізької Олімпійської сім’ї.



Біографічні дані:


ЖУПІНА Олена Григорівна (23.08.1973, м. Запоріжжя)- заслужений майстер спорту України (1998). У 1994 закінчила факультет фізичного виховання, 2002 – філологічний факультет Запорізького державного ун-ту. Виступає за спортивний клуб «Мотор Січ». Бронзова призерка XXVII Олімпійських ігор (Сідней, 2000, синхрон-трамплін). Фіналістка ХХVІ Олімпійських ігор (Атланта, 1996, трамплін). Чемпіонка світу (1998, синхрон-вишка, вишка) і Європи (1999, синхрон-трамплін). Срібний призер Ігор Доброї волі (1998, синхрон-вишка) та Всесвітньої універсіади (2001, синхрон-трамплін). Неодноразова призерка розіграшів Кубка світу. Володарка золотої нагороди Суперфіналу Гран-прі FINA і континентального Кубка. Неодноразова володарка Кубка європейських чемпіонів. Дворазова переможниця Всеукраїнських літніх спортивних ігор. Багаторазова чемпіонка України. Відзначена нагородою Міжнародного олімпійського комітету. Майстер спорту міжнародного класу (1998) по стрибкам у воду. Вихованка тренерів Т.Турової та Л.Скоріної. Нагороджена орденами княгині Ольги І ст. (2000), ІІ й ІІІ ст. (1998), «За заслуги» ІІІ ст. (1998).

Немає коментарів: