вівторок, 30 жовтня 2018 р.

На Запоріжжі відсвяткували всесвітній день дзюдо


Всесвітній День дзюдо – свято для всіх спортсменів, тренерів, вболівальників -  всіх тих, хто захоплюється цим, одним з найпопулярніших видів спорту у світі.


Вже не вперше один з клубів дзюдо нашого міста приєднується до святкування японської боротьби. Цей захід було започатковано у 2011 році Міжнародною федерацією дзюдо. Воно проходить 28 жовтня, у день народження її засновника -  Дзігоро Кано. Щороку обирається нове ключове слово, яке є базовим поняттям кодексу дзюдоїстів. Цього року це «ДРУЖБА».

Повага, честь,  дружба, сміливість,  щирість та інші – не лише слова у дзюдо. Вони підкреслюють його освітню та виховну значимість.
На сьогоднішній день у світі кількість людей, що займаються дзюдо перевищує 20 мільйонів осіб. У Запоріжжі цей вид спорту займає лідируючі позначки у рейтингу олімпійських видів спорту. Саме тому Запорізьке обласне відділення Національного олімпійського комітету вже не вперше приєднується до організації та проведення цього свята.



Приємно відзначити, що саме цей зал, де проводився захід – є основою збірної нашого краю. Цього разу святкування проходило  під керівництвом Майстра спорту України СКРИННІКОВОЇ Поліни Олександрівни та  видатних спортсменів Запоріжжя і України - БОНДАРЕНКО Станіслава, СИНЯВСЬКОГО Вадима та СКОРОЇ Марії.
 Титуловані чемпіони та призери, разом з юними спортсменами проводили тренування, роздавали автографи і просто спілкувались. Найцікавішою частиною свята були командні естафети, завдання в парах та багато інших. Не залишились без уваги і батьки дітей, які випробували свої сили у цікавих завданнях і також отримали сувеніри.


Як відзначила стипендіат обласного відділення НОК  САВАРЕЦЬ Діана -  всі діти сьогодні чудово подолали себе, а також підтвердили, що успіх команди залежить від дружності,  єдності та бажання до перемог.
Наприкінці свята організатори ще раз привітали всіх учасників, побажали підкорювати нові висоти та зробила фото на згадку. Усі діти отримали пам’ятні  подарунки та сувеніри від запорізького обласного відділення НОК України.



Немає коментарів: