четвер, 9 січня 2020 р.

ЗАПОРІЖЖЯ ВІТАЛО ОЛІМПІЙСЬКУ ЛОЗАННУ

Звісно, можна лише жалкувати, що на Олімпіаді в Лозанні не буде представників запорізького спорту. Але в них ще все попереду.
Сьогодні, 9 січня, у швейцарському місті Лозанна стартували III зимові Юнацькі Олімпійські ігри-2020.
 На изображении может находиться: 7 человек, люди улыбаются, люди стоят и обувьНа изображении может находиться: один или несколько человек и на улице

Цій події була присвячена врочиста церемонія рівняння на Олімпійський прапор, що відбулася в Запоріжжі, у льодовому манежі «Метелиця» (поруч із Палацом спорту «Юноіть).
У цьому заході взяли участь юні запорізькі прихильники зимових видів спорту — фігурного катання та хокею. Їх вітали начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталя ВЛАСОВА та голова регіонального відділення НОК України Володимир ЛОБАНОВ..
На изображении может находиться: один или несколько человек
На изображении может находиться: 3 человека
 На изображении может находиться: один или несколько человек
На изображении может находиться: 1 человек


На жаль, Юнацькі Олімпійські ігри-2020 у Лозанні стартували без участі запорізьких спортсменів. Проте сьогоднішнім заходом ми прагнемо підкреслити, що треба підтримувати розвиток зимових видів спорту, — сказав Володимир Лобанов. — Свої навички продемонстрували юні хокеїсти та фігуристи. Разом з ними "Метелицю" відвідали їхні батьки, бабусі та діди. Загалом було людно.Наші юні хокеїсты вже мають вагомі здобутки, Не відстають від них і фігуристи. Будемо сподіватись, що невдовзі найкращі з них увійдуть до складів збірних команд України з зимових видів спорту. Отже, є надія, що вони братимуть участь у настуниз Зимових Юнацьких Олімпіадах.
 

За всебічну допомогу розвиткові олімпійського руху в Запорізкій області Подяками обласного відділення НОК України були нагороджені: директор льодового манежу "Метелиця" Віталій ОЛІЙНИК, тренери відділення хокею з шайбою ДЮСШ "Салют" Костянтин КЛИМЕНКО та Олександр МИТРОФАНОВ.
Наша довідка. На III зимових Юнацьких Олімпійських іграх–2020 у швейцарській Лозанні Україну  представляють 39 спортсменов. Ігри триватимуть до 22 січня. Найпрестижніший юнацький спортивний форум зібрав 1880 найкращих юних атлетів, які змагатимуться у 16 видах спорту. Спортивну честь блакитно-жовтого прапора захищатимуть 39 спортсменів, котрі виборюватмуть нагороди у 12 дисциплінах, Україна представлена в біатлоні, лижному двоеборстві, хокеї 3х3, санному спорті, фігурному катаниі, шорт-треку, стрибках на лижах з трампліну, скелетоні, фрістайлі, гірськолижному спорті, лижних гонках та сноубордінгу.
В Іграх-2020 беруть участь 1880 спортсменів (940 юнаків і 940 дівчат).

https://www.facebook.com/shilin.iz/videos/2661511693925127/?t=4https://

 

Фото і відео - Сергій ТОМКО і Дмитро ШИЛІН

Немає коментарів: