вівторок, 22 квітня 2008 р.

Позивні Ігор-2008

Підготовці олімпійців – увага владних структур
Минулої п’ятниці у прес-центрі Запорізької облдержадміністрації відбулася зустріч тимчасово виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Валерія Черкаски з володарями олімпійських ліцензій, кандидатами на участь в Іграх у Пекіні, призерами чемпіонатів Європи та їхніми наставниками.
Валерій Черкаска звернувся до гостей з вітальним словом і нагадав, що облдержадміністрація і обласна рада прийняли рішення про підтримку спортсменів, які готуються до участі в Олімпіаді-2008. Кожна медаль Ігор буде винагороджуватися квартирами, машинами, тією допомогою, на яку заслуговують люди, котрі доводять, що Запорізька область має славні спортивні традиції. Валерій Черкаска підкреслив, що нинішнього року обласна рада як ніколи йде назустріч пропозиціям облдержадміністрації, знаючи, що майбутнє за молоддю, яку не можна уявити без спорту.
Заступник голови обласної ради Анатолій Світлицький, побажавши спортсменам успіхів, зазначив, що за кожним спортивним досягненням, перш за все, праця спортсмена і тренера, але роль навіть найменшої підтримки не можна принижувати. Тому обласна рада підтримає будь-яке починання в цій справі й виступатиме зі своїми ініціативами щодо розвитку масової фізичної культури та спорту вищих досягнень.
Начальник облспортуправління Володимир Лобанов повідомив, що на останній колегії цієї організації підбито перші підсумки чергового олімпійського циклу й визначено завдання на наступне чотирьохліття. Особлива увага приділятиметься роботі дитячо-юнацьких спортивних шкіл й розвиткові матеріально-технічної бази. Зокрема, капітальне будівництво ведеться на базі Школи вищої спортивної майстерності, обласного інтернату спортивного профілю. Володимир Євгенович з гордістю повідомив, що останнім часом запорізька компанія майбутніх учасників пекінської Олімпіади поповнилася ще трьома володарями олімпійських ліцензій.
Керівники регіону вшанували квітами та цінними подарунками чемпіона Європи з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 66 кг Армена Варданяна, його тренерів Мурада Саргсяна і Євгена Черткова, бронзового призера чемпіонату Європи з дзюдо у суперважкій ваговій категорії Євгена Сотникова і його наставника Олександра Вороніна, ще одну представницю цього виду єдиноборств, володарку олімпійської ліцензії у вазі до 48 кг Людмилу Лусникову та її тренера Андрія Бондарчука. Цінні подарунки також отримали срібна призерка чемпіонату Європи з тхеквондо Ольга Черкун та її наставник Юрій Бабак.
Ключі від двокімнатної квартири Валерій Черкаска вручив Данилу Кримову, володареві Кубка світу-2007 (вагова категорія – до 60 кг) у складі збірної України з греко-римської боротьби, котрий наступного місяця виборюватиме олімпійську ліцензію на міжнародному турнірі в Італії. Це вже п’ята квартира з числа тих, що обласна влада виділила для провідних запорізьких спортсменів нинішнього року.
Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Євген Чертков подякував керівникам області за відмінні умови для якісного учбово-тренувального процесу й запевнив, що запорізькі борці докладуть усіх зусиль для завоювання нових висот. «Мої підопічні вигравали чемпіонати світу та Європи, — зазначив Євген Олександрович, — та, на жаль, жодного разу не піднімалися на олімпійський п’єдестал. Сподіваюсь, що Армен Варданян зробить такий дарунок до мого 70-річчя».
Майстер спорту міжнародного класу Євген Сотников сказав, що, відчуваючи таку підтримку з боку владних структур, хочеться тренуватися з подвійною енергією.
Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов відзначив підтримку запорізького спорту з боку промислових підприємств і підприємницьких структур. Особлива подяка – керівництву й власникам металургійного комбінату «Запоріжсталь».
— Вирішення побутових проблем наших провідних спортсменів дає їм поштовх для нових звершень, — зауважив голова спортклубу «Металург» ВАТ «Запоріжсталь» Володимир Ямщиков. — На жаль, деякі депутати обласної ради розмірковують так: «Нехай спочатку виступлять добре – тоді розглядатимемо квартирні питання». У нас є чудова легкоатлетка Вікторія Рибалко, котра чудово може виступити на Олімпіаді. Вона отримує вищу освіту в США і взяла академічну відпустку, аби гідно підготуватися до Ігор у Пекіні. На сьогодні вона мешкає в двокімнатній квартирі разом із батьками. Тож треба якось і цю проблему вирішити.
— Наша допомога потрібна, як і ложка до обіду, вчасно, — резюмував Валерій Черкаска. – І матеріальна, і моральна підтримка мають забезпечити гарну підготовку спортсменів до Олімпіади. Безумовно, це краще робити не на словах, а на подібних зустрічах, коли ми можемо вручити ключі від квартир, а в майбутньому – й від автомобілів людям, котрі захищають спортивну честь області. Двох думок тут не може бути: допомагали й будемо допомагати. Будуватимемо олімпійський центр водних видів спорту, один з найкращих в Україні. Не забуватимемо й про ремонт існуючих спортивних споруд.
Фото Анатолія ВЛАСОВА

Немає коментарів: