понеділок, 7 квітня 2008 р.

Греко-римська боротьба

Передолімпійське «золото» Армена Варданяна
У фінському місті Тампере, на арені Виставково-спортивного центру, завершилися змагання найсильніших майстрів килиму в рамках чемпіонату Європи з греко-римської боротьби. Цей турнір, організований Федерацією боротьби Фінляндії, проходив під егідою Європейського комітету Міжнародної федерації об’єднаних стилів боротьби (CELA) і зібрав численну глядацьку аудиторію, яка вважала своїм обов’язком підтримати спортсменів у нелегкому і відповідальному суперництві.
У ваговій категорії до 66 кг впевнено провів усі поєдинки запорізький динамівець Армен Варданян. Перемігши послідовно чеха Томаша Собецькі, грузина Мухрана Мачутадзе, азербайджанця Хюссамардіна Раджабова, наш земляк вийшов до півфіналу. Поступившись у першому періоді лише за останньою дією представникові Росії Руслану Бєлхороєву, два інших Армен виграв переконливо (4:0, 3:0), узявши таким чином реванш за поразку двомісячної давності на Міжнародному меморіалі Івана Піддубного. І це не зважаючи на той тиск, який здійснював на арбітрів зустрічі президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі. У фінальній сутичці Варданян довів свою перевагу над румуном Іоном Юліаном Панаїтом.
Здобувши звання чемпіона Європи, підопічний заслужених тренерів України Євгена Черткова і Мурада Саргсяна забронював за собою прописку в складі олімпійської збірної країни. Нагадаємо, що в рік афінської Олімпіади Армен Варданян теж здобув вищий європейський титул.

Немає коментарів: