понеділок, 25 лютого 2008 р.

Стрибки у воду

Дві ліцензії Антона Захарова
У столиці Китаю Пекіні завершилися змагання Кубка світу, які водночас були останнім відбором на Олімпіаду-2008.
Господарі турніру напередодні цих стартів заявляли, що планують завоювати всі золоті медалі. Можна сказати, що це їм вдалося: у переможну китайську компанію спромігся пробитися лише представник Німеччини Саша Кляйн, якого тренує вінницький фахівець Борис Розенберг. Кляйн став автором справжньої сенсації, перемігши в індивідуальних стрибках з 10-метрової вишки з результатом 556,85 бала. Китаєць Чжоу Лю Сінь тут був другим, американець Давид Боуда – третім. Вихованець СДЮШОР «Мотор Січ» Антон Захаров посів дев’яте місце (454,80 бала), яке гарантувало олімпійську ліцензію.
Ще одну перепустку на Ігри-2008 наш земляк завоював у дуеті з Дмитром Лисенком з Маріуполя. У синхронних стрибках з 3-метрового трампліна українці посіли п’яте місце з сумою балів 407,40. А «золото» завоювали китайці Френг Ванг і Кай Квін – 462,12.
На жаль, до числа олімпійців не потрапила ще одна талановита вихованка СДЮШОР «Мотор Січ» Аліна Чапленко, «синхрон» якої з киянкою Юлією Прокопчук виявився не зовсім вдалим. Фахівці вважають, що, якби тренери національної збірної не «розлучили» Аліну з її одноклубницею Вікторією Потєхіною, а ще й надали б можливість позмагатися в індивідуальних стрибках, можна було б очікувати від запоріжанки на вдаліші результати.
Щодо Антона Захарова, його наставники – заслужені тренери України Любов і Олександр Барсукови – навмисно не форсували підготовку спортсмена до пекінських стартів – пік його форми має припасти на час Олімпійських ігор.

Немає коментарів: