четвер, 7 серпня 2008 р.

В Олімпійському селищі піднято український прапор
Саме підняття прапору в Олімпійському селищі символізує, що держава готова до Олімпійських ігор. У переддень старту Ігор XXIX Олімпіади таку готовність висловила і Україна. Разом з прапором нашої держави, було піднято і прапори таких країн, як: Непал, Латвія, Сербія і Ангола.
Мер Олімпійського селища вручила президенту НОК Сергію Бубці та шефу місії НОК на Іграх XXIX Олімпіади Ніні Уманець символічний подарунок, а вони в свою чергу –українські сувеніри. «Українські олімпійці готові у чесній та безкомпромісній боротьбі змагатися на Олімпійських іграх», - підкреслив Сергій Бубка.
Позавчора на територія Посольства України в КНР в Пекіні відкрив свої двері Український олімпійський дім. Вперше наші олімпійці мають рідну домівку, де можуть не лише відпочити у комфортній атмосфері та скуштувати страви української кухні, а й поспілкуватися з представниками засобів масової інформації. Адже саме тут проходять усі прес-конференції за участю вітчизняних спортсменів, зустрічі та прийоми.
В обох урочистих церемоніях взяли участь віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, надзвичайний і повноважний посол України в КНР Сергій Камишев, олімпійці.
«Приємно, що наші спортсмени мають в Пекіні «куточок України», де їм буде комфортно і затишно», - підкреслив Сергій Бубка. Президент НОК також повідомив, що вже 11 серпня оцінити Український олімпійський дім зможуть 300 поважних гостей. Серед них - представники Оргкомітету Ігор, члени Міжнародного Олімпійського Комітету та керівники Міжнародних олімпійських федерацій, голови олімпійських делегацій різних країн, Олімпійські чемпіони і призери.
Іван Васюник передав вітання від Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко й побажав успішних стартів нашим атлетам. В свою чергу Юрій Павленко повідомив спортсменам, що держава підняла розміри винагород для чемпіонів та призерів Олімпійських ігор. Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишев запевнив, що посольство зробить все можливе, щоб олімпійці відчували себе дуже комфортно.
Територія, де розташований Олімпійський дім, -- справжній «куточок України». Саме тут можна побачити хатинку, тин, віз, криницю, глечики, соняшники, снопи жита. Усіх гостей, яких зібралося чимало, радо зустрічали українські музики з народними піснями та танцями.
Український олімпійський дім діятиме протягом усіх днів Ігор XXIX Олімпіади.
НОК України

Немає коментарів: