пʼятницю, 1 серпня 2008 р.

Зустрічі

Олександр БЕРЕЖНИЙ: «Я хочу, щоб у паралімпійських рекордів були запорізькі імена!»
У прес-центрі Запорізької області відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Бережного з членами паралімпійської збірної команди України та їхніми тренерами.
— На прапорі Паралімпіади три кольори – червоний, зелений і синій, які символізують розум, силу і дух. Саме ці якості демонструєте ви і завдяки їм досягаєте бажаних результатів, — наголосив у своєму вступному слові Олександр Бережний. – Ви є прикладом для мільйонів людей, які, на жаль, не можуть перебороти ті проблеми, які виникають через слабкість духу і відсутність сили волі. І це дає мені підстави висловити слова подяки, щире захоплення на адресу спортсменів, що, долаючи перешкоди, повірили у себе. Я впевнений, що кожен з посланців нашого краю на ХІІІ літніх Паралімпійських іграх зробить усе можливе, аби підтримати славетні традиції запорізького спорту й гідно захистити честь України та області. Бажаю вам перемог, сили духу, а ми вболіватимемо і триматимемо за вас кулаки.
Олександр Павлович висловив думку, що, напевне, не все ще зроблено, щоб сотні інвалідів мали можливість займатися спортом. Тому голова облдержадміністрації Олександр Старух постійно зосереджує увагу на наданні допомоги тим людям, на чию долю випали важкі випробування. Є відповідні програми, які мають фінансове наповнення.
Олександр Бережний вручив пам’ятні сувеніри членам паралімпійської збірної України Тетяні Широколаві (пауерліфтинг), Михайлу Попову (настільний теніс), Сергію Дерезі (академічне веслування), а також їхнім наставникам Аліму Босому, Валентині Пачиній, Вадиму Решетняку.
З вітальним словом до паралімпійців звернулася керівник Запорізького фонду соціального захисту інвалідів України Надія Власова:
Паралімпійські ігри – серйозний іспит і для вас, і для держави. Наш фонд давно співробітничає з обласним центром інвалідного спорту. Мабуть, ви пам’ятаєте ті фестивалі, що проводилися у Палаці спорту «Юність». Нині ми фінансуємо центри ранньої і професіональної реабілітації, приділяємо увагу розвиткові фізичної культури та спорту, на що протягом останніх п’яти років витрачено 1 830 000 гривень. Є оздоровчий центр у Євпаторії, куди теж йдуть чималі відрахування. Щороку там оздоровлюються 17 – 20 інвалідів з нашої області. Ви поставили перед собою високу мету, яка потребує мужності, навіть героїзму.
З напутніми словами до паралімпійців звернулися фіналіст чемпіонатів світу та Європи з плавання серед спортсменів-інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату Олег Удалов і фіналістка ХІІ Паралімпійських ігор Вікторія Шаєр, яка, зокрема, сказала:
— Я розумію хвилювання олімпійців як ніхто інший. Щиро зичу вам удачі. Перемагайте у змаганнях і пишайтеся собою!
Тетяна Широколава, Михайло Попов і Сергій Дереза подякували всім, хто причетний до їхньої підготовки й запевнили, що боротимуться за медалі.
Начальник обласного центру «Інваспорт» Алім Босий навів цікаві цифри:
— Якщо на Паралімпіаді в Австралії-2000 виступав один посланець нашої області, чотири роки по тому в Афінах – три, то до Китаю вже їдуть п’ятеро. Тож є всі передумови для того, щоб у Лондоні в 2012 році наш край був представлений десятьма паралімпійцями. А з Пекіна, я впевнений, наші земляки обов’язково привезуть хоча б одну медаль.
Завершуючи зустріч, Олександр Бережний так перефразував слова відомого спортивного маршу:
— Я хочу, щоб у паралімпійських рекордів були запорізькі імена!
Вчора в Мелітополі та Енергодарі відбулися урочисті зустрічі керівників та спортивних активів цих міст з їхніми землячками – Тетяною Фроловою й Раїсою Топорковою, що захищатимуть честь паралімпійської збірної України з пауерліфтингу на Іграх у Пекіні.

Немає коментарів: