вівторок, 16 лютого 2010 р.

Ванкувер-2010

Запоріжжя вітало Олімпійські ігри прапорами
Минулої п’ятниці, в день старту «білої» Олімпіади у Ванкувері, по всій Україні замайоріли жовто-блакитні стяги та прапори Національного олімпійського комітету. Всеукраїнська церемонія, присвячена відкриттю ХХІ зимових Олімпійських ігор, завітала в усі куточки нашої країни, об’єднавши всіх, хто підтримуватиме українських олімпійців у Ванкувері.
Урочисте підняття стягів відбулось і в Запоріжжі. На майданчику перед будівлею облдержадміністрації та облради зібралися посадовці обласної виконавчої влади, місцевого самоврядування, спортсмени дитячо-юнацьких спортивних шкіл,  громадськість міста.
Із привітальним словом до всіх, хто завітав на церемонію, звернулись голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступник голови обласної ради Анатолій Свівтлицький, почесний гість заходу – чемпіонка ХХІV Олімпійських ігор в Сеулі-88 зі спортивної гімнастики Ольга Стражева.
 «Олімпійські ігри – це завжди знакова подія для всіє світової спільноти. В усі часи вони були символом миру і злагоди на нашій планеті. Олімпіада розпочинається, і нам усім залишається вболівати за українських спортсменів, які беруть участь у цих змаганнях, хоча серед них і немає запоріжців», - зазначив Олександр Старух.
Честь підняти жовто-блакитний прапор і стяг Національного олімпійського комітету під звуки гімну України отримала заслужений майстер спорту Ольга Стражева.
 Голова обласного відділення НОК України, заслужений працівник фізичної культури й спорту Володимир Лобанов зачитав звернення президента НОК України Сергія Бубки до шанувальників олімпійського руху. «Підняття державного стяга та прапора Національного олімпійського комітету символізують консолідацію української спільноти навколо підтримки олімпійців в усіх регіонах країни, – йдеться у зверненні керманича українського олімпізму. – Ця церемонія є чудовою можливістю для кожного долучитися до глобального свята Його величності Спорту та відчути себе справжнім олімпійцем». 
Під завісу церемонії голова облдержадміністрації Олександр Старух вручив директорам 12 дитячо-юнацьких спортивних шкіл області свідоцтва про отримання вищої категорії терміном на чотири роки, яку їм присвоєно наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.
З нагоди відкриття ХХІ зимових Олімпійських ігор у Ванкувері обласною державною адміністрацією було затверджено план урочистих заходів, у рамках в Мелітополі відбулося відкриття критої льодової арени, у відділеннях обласної школи вищої спортивної майстерності проведені урочисті збори, а в обласному інтернаті спортивного профілю прочитано цикл лекцій з історії зимових Олімпійських ігор. 

Немає коментарів: