вівторок, 16 лютого 2010 р.

СДЮШОР отримала ім’я дворазового олімпійського чемпіона

Наша довідка. Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву «Спартак» з важкої атлетики була створена в 70-х роках минулого століття на базі спеціалізованого залу важкої атлетики однойменного спортивного товариства, який в народі називали клубом Леоніда Жаботинського. СДЮШОР підпорядкована ФСТ «Спартак» і управлінню у справах сімї, молоді та спорту облдержадміністрації. Контингент учнів – понад 100 юнаків і дівчат. Спортивний зал обладнано дев’ятьма стаціонарними помостами і 20 тренажерами. СДЮШОР має філіали в Бердянську, Василівці, Кам’янці-Дніпровській,  Мелітополі, Оріхові. Гордістю школи є триразова чемпіонка Європи-2002, багаторазова чемпіонка і рекордсменка України Олена Зинов’єва (тренер – Микола Дубов). Призові місця на міжнародних і всеукраїнських змаганнях також завойовували Анатолій Орлов, Юрій та Ігор Чудновські, Наталія Сироти, Євген і Дмитро Сєркови та інші. До участі в Юнацьких олімпійських іграх у Сінгапурі нині готуються Тетяна Сирота і Костянтин Рева.

28 січня дворазовому олімпійському чемпіону Леоніду Жаботинському виповнилося 72 роки. Саме того дня в спеціалізованому залі важкої атлетики СДЮШОР «Спартак» відбувалися врочистості з нагоди присвоєння цьому спортивному навчальному закладу ім’я нашого уславленого земляка. 
Ініціатива в цій справі належала Запорізькій обласній громадській організації «Культура і мистецтво», котру очолює син Леоніда Івановича Руслан, і тренерському складу СДЮШОР, які звернулися з відповідним проханням до обласної організації ФСТ «Спартак», а та у свою чергу – до міської ради. Відтак на червоній вивісці біля входу до навчально-спортивної бази ФСТ «Спартак» з’явилися слова «СДЮШОР «Спартак» з важкої атлетики імені дворазового олімпійського чемпіона Леоніда Жаботинського». 
Зал важкої атлетики – у святковому вбранні. На п’єдесталі пошани – численні кубки, завойовані вихованцями СДЮШОР на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Зі знаменною подією тренерсько-викладацький склад і вихованців школи привітав голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, який відзначив вагомий внесок Леонід Жаботинського у зміцнення спортивного авторитету Запорізького краю.
- Вихованцям школи можна побажати лише одне – продовжити традиції нашого видатного земляка, чиє ім'я відтепер носитиме цей заклад, та підкорити найвищі спортивні вершини – олімпійські, - сказав очільник регіону.
Олександр Старух також оприлюднив спільну ініціативу обласної та міської влади - найближчим часом встановити в одному зі скверів обласного центру монумент на честь Леоніда Жаботинського.
 Учасників заходу також вітали заступник голови обласної ради Леонід Анісімов і міський голова Запоріжжя Євген Карташов, котрий передав директору СДЮШОР Олександру Нерубальщуку рішення виконкому Запорізької міської ради про присвоєння школі імені Леоніда Жаботинського.
«Винуватець» врочистостей не зміг бути присутнім на них через зайнятість у Московському інституті підприємництва і права, де Леонід Іванович працює проректором. Зате обидва його сини – Руслан і Вілен – стали учасниками події. Зокрема, віце-президент Запорізької обласної федерації важкої атлетики, депутат Запорізької обласної ради Руслан Жаботинський згадав імена багатьох відомих важкоатлетів, які шліфували свою майстерність у цьому залі. Він подякував керівництву області за виявлену повагу до заслуг батька й висловив надію, що присвоєння імені Леоніда Жаботинського СДЮШОР стане для її вихованців додатковим стимулом. 

Немає коментарів: