середу, 8 вересня 2010 р.

11 вересня - День фізичної культури та спорту України

ЗА ДОСЯГНЕННЯМИ – Й ПОЧЕСТІ

Позавчора в Запорізькій облдержадміністрації відбулася врочиста зустріч керівництва області зі спортивним активом, провідними спортсменами, учасниками І Юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі з нагоди Дня фізичної культури та спорту в Україні, який відзначатиметься 11 вересня.

Ще під час реєстрації учасників зустрічі на кожного з них чекали подарунки від НОК України – книги з олімпійської серії та квіти. А у залі, де відбувався цей захід, як кажуть, яблуку ніде впасти. У почесній президії – голова облдержадміністрації Борис Петров, голова постійної комісії з питань молодіжної політики, фізкультури, спорту та туризму обласної ради Віктор Межейко, дворазовий олімпійський чемпіон Леонід Жаботинський, олімпійська чемпіонка Ольга Стражева, заслужені працівники фізичної культури та спорту України Юрій Бєладзе, Леонід Ратнер, Тетяна Турова, заслужений майстер спорту дефлімпієць Олександр Білоблоцький.


Відкриваючи зустріч, голова обласного відділення НОК України, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Володимир Лобанов відзначив, що в області затверджені й мають фінансову підтримку чотири програми – «Обласна програма з розвитку фізичної культури та спорту в Запорізькій області на період до 2011 року», «Цільова програма розвитку матеріально-технічної бази спорту «Запорізький стадіон-2012», «Програма підтримки розвитку дитячо-молодіжного футболу, матеріального заохочен0ня кращих спортсменів, тренерів і федерацій, а також спортивних організацій області на 2007-2011 роки», «Обласна програма підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу на 2008-2012 роки».


Володимир Євгенійович назвав пріоритетні завдання для усіх підрозділів обласної фізкультурно-спортивної організації: поліпшення здоров’я населення засобами фізичної культури, збереження мережі ДЮСШ, створення обласних центрів олімпійської підготовки, участь у фінансуванні команд з ігрових видів спорту, створення при кожному навчальному закладі на дольових началах команд з ігрових видів спорту, реорганізація обласного інтернату спортивного профілю в училище олімпійського резерву, підготовка проектної документації для створення стадіону екстремальних видів спорту, створення обласної оздоровчої бази для спортінтернату та центрів олімпійської підготовки.


Голова облдержадміністрації Борис Петров у своєму виступі сказав:


-- Цей захід попередньо планувався для нагородження нашої найчисельнішої серед інших регіонів України команди юних олімпійців, які блискуче виступили на Іграх у Сінгапурі. Втім, з огляду на те, що День фізичної культури та спорту в країні відзначатимуть вже цієї суботи, я вирішив формат зустрічі змінити і запросити до облдержадміністрації всіх тих фахівців спорту, які своєю копіткою працею прославляють Запорізькій край в усьому світі. Ми добре знаємо проблеми спорту, про них знає Президент України Віктор Янукович, і держава докладає можливі зусилля для розвитку спорту. Нам добре відомо, що, окрім наявності таланту, потрібна повсякденна важка праця, без якої досягати спортивних вершин, завойовувати медалі й знаходитися серед лідерів світового спорту неможливо. Я добре розумію, що без підтримки держави молодим талановитим спортсменам не обійтися. Ми маємо працювати з вами в союзі. І я дякую всім присутнім в цій залі – а тут є й мої наставники, зокрема заслужений тренер України Валерій Пономаренко – за вагомий внесок у розвиток спортивного іміджу Запорізького краю. Дякую юним спортсменам, які привезли до рідної області вісім нагород І Юнацьких Олімпійських Ігор. Бажаю вам підкорення наступних спортивних вершин!


Борис Петров вручив Ювілейні медалі «За розвиток Запорізького краю» директору обласної ШВСМ Євгенові Боровських, президенту БК «Ферро-ЗНТУ» Валерію Елькінсону, тренеру-викладачу зі спортивної гімнастики Запорізької СДЮШОР № 1 Павлу Нетребі, президенту обласної федерації бодібілдингу та фітнесу Валерію Пономаренку, голові обласного відділення НОК України Володимиру Лобанову. Велика група тренерів, керівників громадських спортивних об’єднань і ДЮСШ, спортсменів відзначена Почесними грамотами облдержадміністрації та цінними подарунками. Голова облдержадміністрації також вручив Почесні грамоти Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту тренеру-викладачу з академічного веслування Вільнянської районної ДЮСШ «Колос» Валерію Сіряченку і тренеру-викладачу з тхеквондо обласної ШВСМ Андрію Яковлєву.

Пам’ятні подарунки та грошові премії були вручені призерам і учасникам І Юнацьких Олімпійських ігор, а також запорізьким спортсменам, які завоювали призові місця на міжнародних змаганнях протягом восьми місяців нинішнього року.

Від імені депутатського корпусу обласної ради учасників зустрічі привітав голова постійної комісії з питань молодіжної політики, фізкультури, спорту та туризму Віктор Межейко. У своєму виступі він розповів про те, як реалізуються обласні Програми, спрямовані на розвиток фізкультурного руху та спорту в Запорізькому краї. За його словами, пріоритетним завданням на наступний олімпійський цикл є реконструкція й будівництво спортивної інфраструктури, яка має відповідати сучасним вимогам підготовки до змагань міжнародного рівня.

Віктор Межейко вручив ордени Запорізької обласної ради «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня тренерам-викладачам з легкої атлетики СДЮШОР СК «Металург» ВАТ «Запоріжсталь» Михайлу і Костянтину Руракам, тренеру-викладачу зі стрибків у воду СДЮШОР з плавання та стрибків у воду ВАТ «Мотор Січ» Тетяні Туровій. Великій групі фахівців спорту були вручені Почесні грамоти обласної ради та пам’ятні подарунки.

Від імені олімпійців різних поколінь присутніх вітали заслужені майстри спорту Леонід Жаботинський і Ольга Стражева, а від численного тренерського загону області – Тетяна Турова. Вони подякували владним структурам області за підтримку спортивної галузі й побажали, щоб молодь примножувала славні традиції запорізького спорту. Зі словами вдячності до керівників області й фізкультурно-спортивного активу звернувся дворазовий чемпіон І Юнацьких Олімпійських ігор Олег Степко, який разом зі своїми товаришами по команді вручив почесним гостям зустрічі талісмани олімпійської збірної України.

Немає коментарів: