вівторок, 16 вересня 2014 р.

«Дубовий гай» перетворився на спортивний рай

Минулої суботи Центральний парк культури та відпочинку Запоріжжя приймав учасників спортивно-масового заходу «Здорова нація – сильна країна». Спортсмени, тренери, спортивні функціонери й пересічні запоріжці, небайдужі до активного способу життя,  відзначали День фізичної культури і спорту.
Свято почалося на літній естраді парку з офіційної церемонії вшанування кращих активістів спортивного руху нашого краю. Вітаючи героїв спортивних арен та гостей свята, голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко сказав:
- День фізичної культури і спорту - це день оптимістів, людей, сильних тілом і бадьорих духом, які знають ціну перемозі. Спортсмени були, є і, впевнений, будуть візитною карткою нашої області.  
Голова облради привітав керівників спортивних організацій, які дбають про масовість спорту, а також ветеранів спортивного руху, котрі уславили Запорізьку область.
Разом із тим Віктор Межейко зазначив, що нинішнього року День фізичної культури та спорту в Україні відзначався у тривожній обстановці: «Настало кволе перемир'я, яке, з одного боку, вселяє надію, а з іншого - ятрить наші душі і серця. Але спортсмени – сильні люди, які вміють постояти за себе на шляху до перемог. Упевнений, що й наша країна врешті-решт переможе, як перемагають ті, хто захищає її кольори на спортивних аренах світу».
Побажавши спортсменам побільше перемог і поменше травм, Віктор Іванович вручив нагороди правофланговим запорізького спорту: орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» II ступеня – директорові обласної ДЮСШ Петру Грабчильову, Почесні грамоти обласної ради - директорові Приморського міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Володимиру Васильєву, тренеру-викладачу зі стрибків у воду СДЮШОР «Мотор Січ» Ірині Журавльовій, головному спеціалісту обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Марії Богдановій і головному тренерові новомиколаївської футбольної команди «Таврія» Анатолію Лютому. Подякою голови обласної ради відзначені тренер-викладач з дзюдо Запорізької ШВСМ Андрій Бондарчук, тренери-викладачі регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» Кирило Вертинський (дзюдо) і Олег Удалов (плавання).
- Ви – наша гордість і майбутнє, - сказав, звертаючись до спортсменів, заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук. - Адже тільки люди, здорові тілом та духом, можуть зміцнити свою країну й подати приклад тим, хто ще сумнівається у своїх силах та можливостях. Доказом вашої незламної сили волі та жаги до перемоги є численні медалі, чемпіонські титули та нагороди.  Вітаю вас із професійним святом, бажаю ніколи не падати духом, завжди стрімко та цілеспрямовано йти до своєї мети!
Голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир Лобанов вручив пам’ятні призи спортивним героям липня і серпня, котрі зміцнили славу нашої області, - володареві Кубка України серед молоді у п’яти номінаціях і двох рекордів України з плавання серед юнаків  Сергію Шевцову, чемпіону і рекордсмену світу з академічного веслування Олександрові Надтоці, чемпіонці ІІ Юнацьких Олімпійських ігор у стрибках у довжину Єлизаветі Бабій та їхнім наставникам – Надії Артюх, Сергію Селіну, Андрію Сватьєву і Вікторії Бабій.
З професійним святом спортсменів також вітали народний депутат України Євген Карташов і начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Наталія Власова.
Після офіційної частини яскраві показові виступи продемонстрували вихованці школи бойового мистецтва «Спас», члени Запорізької обласної федерації ушу, майстри акробатичного рок-ролу.
Протягом суботнього дня в «Дубовому гаю» відбулися легкоатлетична естафета, змагання зі стрітболу, міні-футболу, шашок, міні-боулінгу та інших видів спорту. Вихованці ДЮСШ регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» взяли участь у двобоях інвалідів-фехтувальників на візках.

Фіналом культурно-спортивної програми став турнір з міні-футболу за участю команд облдержадміністрації, Громадської ради та студентів запорізьких вузів. Кожен колектив зіграв по два матчі тривалістю 20 хвилин. Перемогу здобула команда студентів.
Своїми враженнями поділився голова обласного відділення НОК України Володимир Лобанов:
-                      Вважаю, що свято вдалося. Організоване воно було головним чином для вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл та їхніх батьків. Найбільше враження на мене справили турніри зі стрітболу, міні-футболу,  змагання спортсменів-інвалідів. Судячи з реакції відвідувачів парку, їм це свято теж сподобалося. Додам, що цього дня різноманітні спортивні заходи проходили майже у всіх містах і районах області.  

Фото Василя БІЧЕНКА







Немає коментарів: