середу, 22 червня 2016 р.

Під знаком п’яти кілець




«Олімпійське літо» в Кириллівці
Спортивно-оздоровчі заходи за програмою «Олімпійського літа» в Запорізькій області стартували з юнацького футбольного турніру, який комунальний  заклад «Центр фізичного  здоров’я населення  «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради традиційно проводить у курортній Кирилівці (Якимівський район). Девіз цих змагань - «Спорт для всіх – у кожному подвір’ї!».
На оновленому спортивному майданчику зі штучним покриттям  місцевої ДЮСШ «Азовець» змагалися 14-річні футболісти. Нагороди турніру разом із господарями виборювали команди з обласного центру, Приморська, Вільнянського, Чернігівського районів.
У вирішальному двобої зустрілися  неодноразовий  переможець та призер обласних змагань – команда «Надія» з Чернігівки та дебютант турніру  - «Лиман» з села Радіонівка Якимівський район.  Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь юних футболістів «Лиману», яких тренує Валерій Усоян. Третє місця посіла запорізька команда «Мегаполіс». До речі, саме гравцеві цього колективу Олександру Діброві директор обласного центру «Спорт для всіх» Олег Рибченко вручив приз найкращого гравця турніру. А переможці та призери отримали кубки, медалі та грамоти від обласного центру «Спорт для всіх».    
Тренери, представники команд та батьки юних спортсменів, які стали свідками цих змагань, відзначили високий рівень організації заходу. Крім футбольних баталій, хлопці мали можливість оздоровитись на узбережжі Азовського моря та відпочити.





З посвятою Олімпійському дню
В Оріхові пройшов відкритий обласний  турнір з пляжного волейболу «Конка-2016». Ці змагання є традиційними й включені до календарного плану обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України з метою популяризації та розвитку пляжного волейболу серед мешканців сільськох місцевості. А приурочений турнір був до Олімпійського дня в Запорізькій області.
У турнірі взяли участь 35 команд не тільки з нашої області, а й з Києва, Харкова та Маріуполя. Змагання відбувалися у двох чоловічих вікових категоріях (до та понад 40  років) і в одній жіночій (від 16 років). Перемогу в чоловічому турнірі вікової категорії до 40 років святкувала столична команда «Білочка». Друге місце посів запорізький дует під назвою «SKV» (Олег Савчук - Юрій Докашенко), третє – місцева команда у складі Данила Анохіна та Ігоря Тимця.
У віковій категорії 40 років і більше перше місце виборов запорізький «Кураж» (Сергій Дятел - Віталій Федоров). Другою була команда «Ізвестія» з райцентру Веселе (Віталій Фуклєв - Сергій Бендуженко), а замкнув трійку команд-призерів «Болтат» з обласного центру (Тимур Ханзін - Віталій Іванов).
У змаганнях жінок перемогу виборола запорізька команда «Максимум» у складі Анни Васильєвої та Людмила Лапікової. Срібні та бронзові нагороди завоювали дві вільнські команди.
Переможці та призери були нагороджені кубками, медалями й грамоти. Велику підтримку в організації та проведенні турніру надав Віктор Жильцов, тренер відділення з пляжного волейболу Запорізької обласної комплексної ДЮСШ «Колос».





Немає коментарів: