пʼятницю, 5 серпня 2016 р.

Запоріжжя ознаменувало початок ХХХІ Олімпійських ігор підйомом прапорів



Коли до запалення вогню Олімпіади в далекому Ріо-де-Жанейро залишалося 17 годин, з цієї нагоди в центрі Запоріжжя відбулася врочиста церемонія підняття Державного прапора України та стягу Національного олімпійського комітету України.
У заході взяли участь видатні спортсмени та тренери, понад 500 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, захисники Вітчизни – воїни АТО, делегації обласних організацій ФСТ та комунальних закладів сфери фізичної культури. З вітаннями до учасників церемонії звернулися голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, олімпійська чемпіонка Сеулу-88 зі спортивної гімнастики Ольга Стражева.
Право підняття Державного прапора України та стягу НОК з нагоди відкриття ХХХІ Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро було надане уславленим запорізьким олімпійцям Олександрові Рєзанову, Валентині Лутаєвій, члену збірної команди України з дзюдо Станіславу Бондаренку.
Голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир Лобанов зачитав звернення президента НОК України Сергія Бубки.
Урочистість завершилася показовим виступом вихованців відділення ушу ДЮСШ № 10, після чого численні фоторепортери зробили світлину на згадку про цей незабутній день.
Володимир Лобанов таким чином прокоментував те, що відбувалося біля будівлі облдержадміністрації:
  -   Цим заходом ми хочемо привернути увагу дітей та їхніх батьків до олімпійського руху. Адже участі в Олімпійських іграх передують роки величезної роботи – тренувань, суворого дотримання спортивного режиму. Приємно, що наша область традиційно перебуває серед лідерів за кількістю посланців на головні змагання сучасності. На Іграх у Ріо-де-Жанейро запорізький спорт буде представлений 11 спортсменами. Це – легкоатлети Олеся Повх, Марія Рємень, Ганна Гацько-Федусова, Ганна і Олексій Касьянови,  дзюдоїсти Георгій Зантарая і Марина Черняк, плавець Сергій Фролов, борець греко-римського стилю Жан Беленюк, стрибун у воду Максим Долгов, майстер академічного веслування Олександр Надтока. Не буду конкретизувати їхні шанси на здобуття нагород, але інтуїтивно очікую на срібну та кілька бронзових медалей. Хтось готувався до Ігор-2016 чотири роки, хтось – два олімпійські цикли. І я хочу їм усім побажати, насамперед, психологічної стійкості та виступів без травм.
Фото Сергія ТОМКА

Немає коментарів: