четвер, 29 грудня 2016 р.

Меморіал Ростислава Сванідзе зібрав 250 учасників

           Протягом трьох днів у 25-метровому басейні спорткомплексу Запорізького класичного приватного університету проходили змагання  Відкритого чемпіонату області та першості СДЮШОР з плавання «Спартак - КПУ» серед юнаків і юніорів, присвячених пам'яті майстра спорту міжнародного класу Ростислава СВАНІДЗЕ (1971 – 2002).

Минуло вже чотирнадцять років, як перестало битися серце цього вихованця спартаківської СДЮШОР з плавання «Спартак», члена збірних команд Радянського Союзу та України, фіналіста ХХVI Олімпійських ігор, учасника сіднейської Олімпіади, чемпіона Всесвітньої Універсіади, чемпіона Радянського Союзу, 37-разового чемпіона та багаторазового рекордсмена Україна. Саме про ці досягнення запорізького плавця нагадав під час урочистого відкриття Меморіалу голова відділення НОК у Запорізькій області Володимир Лобанов. Користуючись нагодою, він вручив грошові винагороди кращим учням СДЮШОР «Спартак-КПУ», які стали переможцями та призерами міжнародних і всеукраїнських змагань у році, що минає.

Головний суддя змагань, директор СДЮШОР «Спартак-КПУ» з плавання Леонід Хацаревич вручив грошові премії кращим тренерам СДЮШОР, які підготували чемпіонів і призерів міжнародних і всеукраїнських змагань 2016 року.

За вже усталеною традицією перед початком змагань відбувся прийом до лав «Юних спартаківців» учнів, зарахованих до складу СДЮШОР «Спартак-КПУ» протягом року. Пам'ятні сувеніри їм вручив віце-президент Запорізької обласної федерації плавання, заступник голови відділення НОК України в Запорізькій області Ігор Орлов.

Щодо стартів на блакитних доріжках спартаківського басейну, то найбільший врожай нагород зібрав вихованець СДЮШОР «Спартак-КПУ» Сергій Щевцов, срібний призер чемпіонату Європи серед юніорів, багаторазовий чемпіон, володар Кубка і рекордсмен України. Він святкував перемоги на чотирьох дистанціях – 50 і 100 м вільним стилем, 100 м батерфляєм і 200 м комплексного плавання. Цікаво, що Сергій був не тільки учасником Меморіалу, а й спонсором його. Він вручив спеціальні призи найкращим юніорам – Євгенові Маміну та Надії Івановій.



Наша довідка. Нинішнього року учні СДЮШОР «Спартак-КПУ» брали участь в Олімпійських іграх, чемпіонаті Європи, чемпіонатах і розіграшах Кубка України, де завоювали 33 золоті, 35 срібних і 29 бронзових медалей, встановивши при цьому 7 рекордів України у різних вікових групах.


Немає коментарів: