четвер, 27 грудня 2018 р.

Першість з плавання пам’яті Ростислава Сванідзе


У спортивному комплексі Класичного приватного університету стартували змагання першості СДЮШОР з плавання «Спартак-КПУ», присвячені пам’яті майстра спорту міжнародного класу Ростислава СВАНІДЗЕ та 28-й річниці утворення Національного олімпійського комітету України.



Урочисте відкриття було розпочато із пам’яті-пошани видатного спортсмена-земляка, члена збірних команд Радянського Союзу та України з плавання, фіналіста XXVI Олімпійських ігор в Атланті, учасника XXVII Олімпійських ігор у Сіднеї, фіналіста чемпіонатів світу та Європи, чемпіона Всесвітньої Універсіади, чемпіона Радянського Союзу, 37-разового чемпіона і багаторазового рекордсмена України Ростислава Альбертовича СВАНІДЗЕ.

У змаганнях беруть участь понад 230 спортсменів із Запоріжжя, Бердянська, Енергодара та Дніпропетровська. Серед організаторів та почесних гостей - 
голова Запорізького відділення Національного олімпійського комітету України, голова Запорізької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак», заслужений працівник фізичної культури та спорту України Володимир Євгенович ЛОБАНОВ, головний суддя змагань, арбітр національної категорії, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Леонід Семенович ХАЦАРЕВИЧ.

Привітавши спортсменів, Володимир Лобанов вручив грошові винагороди кращим учням СДЮШОР «Спартак-КПУ», які стали переможцями та призерами міжнародних і всеукраїнських змагань у 2018 році. Загалом цінні подарунки та грошові премії отримали 14 плавців. Грошові премій також отримали кращі тренери-викладачі  СДЮСШОР «Спартак» з плавання, які підготували чемпіонів та призерів міжнародних і всеукраїнських змагань у році, що минає.

За  усталеною традицією перед початком змагань відбувся прийом до лав «Юних спартаківців» учнів, зарахованих до складу СДЮШОР «Спартак-КПУ» нинішнього року. Юні плавці прийняли присягу та отримали звання спартаківців.
 

Немає коментарів: