суботу, 28 жовтня 2017 р.

У Запоріжжі відзначили Всесвітній день дзюдо

Всесвітній день дзюдо традиційно відзначається 28 жовтня.


   Свято було започатковано у 2011 році Міжнародною федерацією дзюдо та проходить  наприкінці жовтня, у день народження засновника боротьби -  Дзігоро Кано. Ключовим словом цього року було обрано «МУЖНІСТЬ».


    Такі базові поняття кодексу дзюдо, як : повага, честь,  завзятість, єдність, сміливість,  чесність, самоконтроль,  ввічливість та  щирість – не лише слова. Вони підкреслюють його освітню та виховну значимість. На сьогоднішній день у світі кількість людей, що займаються дзюдо перевищує 20 мільйонів осіб. Всесвітній День дзюдо – свято для всіх спортсменів, тренерів, вболівальників -  всіх тих, хто захоплюється цим, одним з найпопулярніших видів спорту у світі.


    Не забули про цю дату і на  Запоріжжі, де  зібрались різні покоління дзюдоїстів. Цього року запорізьке обласне відділення Національного олімпійського комітету вперше організувало проведення Всесвітнього дня дзюдо, присвяченого цінностям і розвитку Японської боротьби в усьому світі.

  Приємно відзначити, що саме  цей зал, де проводиться свято – є кузнею прославлених спортсменів не лише нашого міста. Такі видатні спортсмени як паралімпійська чемпіонка Інна Черняк таїї сестра, МСМК, учасниця Олімпійських ігр у Ріо - Марина Черняк, Людмила та Тетяна Луснікови, Станіслав Бондаренко та Вадим Синявський , Марія Скора, Богдан Зусько та багато інших підкорювали та продовжуть підкоряти нові світові висоти. Неможливо не відзначити вагомий внесок у розвиток дзюдо запорізької області Андрія Бондарчука  та всіх його помічників, які разом виховують славетних спортсменів нашого краю.




    Сьогодні свято проходило  під керівництвом Бондарчука Дмитра Васильовича.  Титуловані спортсмени, разом з юними спортсменами проводили тренування, роздавали автографи і просто спілкувались. Найцікавішою частиною свята були естафети з використанням кімоно та поясу дзюдоїстів, борцовським манекеном та багато інших.  Усі діти завзято йшли до перемоги і отримали пам’ятні  подарунки та сувеніри від Національного олімпійського комітету України.


    Також була проведена вікторина з подарунками від сестер Черняк та НОКу.  Не лише діти, а і їх батьки змогли прийняти в ній участь та отримати сувеніри.
    Як відзначила стипендіат обласного відділення НОК Діана Саварець -  всі діти сьогодні чудово проявили не лише мужність, а й силу, єдність та бажання до перемог.Наприкінці свята організатори ще раз привітали всіх учасників, побажали підкорювати нові висоти та зробила фото на згадку.


Немає коментарів: