вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Пізнавальний проект #Оlympiclab пройшов серед студентів Запоріжжя


За сприянням відділення Національного олімпійського комітету України у Запорізькій області, учні та студенти нашого міста продовжують знайомитись з історією та традиціями Олімпійського руху. Цього разу у рамках всеукраїнського проекту  #Оlympiclab був представлений модуль  «Історія олімпійського руху».  Захід проходив  10.10.2017 р. в Інституті здоров’я, спорту і туризму імені Тетяни Самоленко Класичного приватного університету.   Слухачами та учасниками цього заходу стали студенти разом з представниками Запорізького обласного відділення НОК України, серед яких були:головний спеціаліст ЗОВ НОК Лариса Богомолова та стипендіат НОК України Діана Саварець.
       Активну участь у підготовці і проведенні заходу приймала кандидат педагогічних наук, доцент, голова Запорізького осередку Олімпійської академії України Кружило Галина Григорівна. Саме вона підготувала інформаційний виклад за темою “Другий період олімпійського руху (1920–1948 рр.)”.


    Разом із учасниками модулю розглядались питання загальних особливостей другого періоду розвитку олімпізму, вклад президентів МОК у співвідношення МОК, НОК та МСФ у цей період, місце спортсмена в олімпійському русі у 1920–1948 рр. Особливий інтерес визвала інформація та особисті фотографії Г.Г. Кружило до презентації, що висвітлювали сучасний стан олімпійських стадіонів початку другого періоду Олімпійських ігор, зокрема стадіонів Антверпена та Амстердаму.

         Студенти разом із педагогом зробили такі висновки з цієї інформації:

  • дальноглядність та велике прагнення зробити мир кращим спонукали президентів МОК до енергійних прагматичних та альтруїстичних дій;
  • співпраця й взаєморозуміння в діяльності МОК, НОК та МСФ починається тільки у другому періоді олімпізму;
  • великі спортсмени – великі досягнення;
  • на стан і вид олімпійської спортивної споруди діє історична пам'ять народу, його менталітет та бережливе відношення муніципальної влади;
  • баланс прагматизму й духовної складової під час винесення рішень: зберегти історичний об’єкт чи на цьому місці побудувати нову, більш прибуткову споруду;
  • рівень загальної культури в країні, яка проводить Олімпійські ігри, суттєво впливає на всі складові олімпійського руху.

    

По завершенню заходу, головний спеціаліст відділення Національного олімпійського комітету України у запорізькій області передала  до кафедри інституту олімпійську літературу. А найактивніших студентів відзначили подарунками з олімпійською символікою.



ФОТО

Немає коментарів: