четвер, 3 квітня 2008 р.

Плавання

На водних доріжках – олімпійське майбутнє
Наприкінці березня у басейні «Купава» Броварського вищого училища фізичної культури відбулися змагання з плавання «Діти – олімпійська надія України».
Ці традиційні змагання для 12-річних юнаків і 10-річних дівчат були організовані Всеукраїнським благодійним фондом сприяння розвитку фізичної культури, спорту і туризму та Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, за сприяння Національного олімпійського комітету України, Міністерства України у справах, сім’ї, молоді та спорту й Федерації плавання України. Головна мета – виявлення обдарованих спортсменів для навчання в спеціалізованих закладах спортивного профілю. Учасників змагань привітала голова Фонду Валентина Шевченко та інші запрошені гості. Також було зачитано привітання від президента НОК України Сергія Бубки.
У змаганнях взяли участь 255 спортсменів (110 дівчат та 145 юнаків), що представляли команди Автономної Республіки Крим, 21 областей нашої держави, міст Києва і Севастополя. Протягом двох днів на доріжках точилася запекла боротьба. Серед виступів запорізьких плавців варто відмітити перемоги на дистанціях 50 і 100 м батерфляєм Ганни Шевченко (СДЮШОР з водних видів спорту «Мотор Січ»). Запоріжанка отримала кубки, медалі та подарунки від Всеукраїнського благодійного фонду сприяння розвитку фізичної культури, спорту і туризму, Конгресу ділових жінок України, Федерації плавання України та дипломи від Оргкомітету. Одноклубники Ганни Ярослав Бут, Лєош Козаняк, Вадим Максименко і Максим Семич фінішували третіми в естафеті 4 х 50 м вільним стилем. Успіх своїх підопічних поділяють тренери Вікторія Гринь, Надія Шевченко, Віктор і Світлана Забуги..
Дві нагороди завоював Ігор Доненко (СДЮШОР з плавання «Спартак-КПУ»): «срібло» -- на 50-метрівці батерфляєм, «бронзу» -- на такій же дистанції брасом.
У вільний від змагань час учасники мали чудову можливість ознайомитися з історичними та культурними пам'ятками міста Києва та відвідати Музей спортивної слави України.
* * *
У полтавському басейні «Юність» фінішував чемпіонат Центральної ради ФСТ «Україна» серед вихованців ДЮСШ і СДЮШОР, що став відбірковим етапом до спартакіади «Стань у лави олімпійців!».
Сімнадцять нагород повезли додому вихованці СДЮШОР «Мотор Січ». Насамперед, відзначимо Марину Соколову, в активі якої – перемоги на дистанціях 100 і 200 м брасом, 400 і 200 м комплексного плавання, «срібло» на 200-метрівці батерфляєм, в естафетах 4 х 50 м і 4 х 100 м вільним стилем, 4 х 100 м комплексного плавання, де вона виступала разом з Анастасією Ящуренко (володаркою срібної медалі на 400-метрівці й бронзової – на 200-метрівці комплексного плавання), бронзовою медалісткою плавання на 200 м на спині Анастасією Огарковою та Іриною Тесленко.
Одноклубникові Марини Олексію Легейді не було рівних на 100-метрівці плавання батерфляєм, а Олексій Григор’єв став володарем п’яти бронзових нагород, три з яких він виборов на дистанціях 100, 200 і 400 м плавання вільним стилем, ще дві – в естафетах 4 х 50 і 4 х 100 м вільним стилем разом з Олегом Горчинським, Яном Миленьковським і Віктором Тємкіним.
Підготували спортсменів «Мотор Січ», які в командному заліку були третіми, тренери Людмила Лебідь, Віктор і Світлана Забуги.

Немає коментарів: