вівторок, 22 квітня 2008 р.

Дзюдо

«Бронза», підкріплена олімпійськими ліцензіями
У Лісабоні (Португалія) завершився чемпіонат Європи серед чоловіків і жінок, у якому взяли участь понад 300 спортсменів з 47 країн. Для дзюдоїстів Старого Світу ці змагання стали останнім рейтинговим турніром у відборі до Олімпійських ігор у Пекіні.
Тренерський штаб збірної України звільнив від участі в чемпіонаті Європи Максима Коротуна ( 60 кг), Геннадія Білодіда ( 73 кг), Романа Гонтюка ( 81 кг) і Валентина Грекова ( 90 кг), які вже ведуть безпосередню підготовку до Олімпійських ігор.
У непоганій формі підійшов до континентальної першості 28-річний бронзовий призер чемпіонату світу-2003 Євген Сотников. Виступаючи у ваговій категорії понад 100 кг, вихованець запорізьких тренерів Олександра Вороніна і Андрія Курганського (СК «Металург») на шляху до п’єдесталу пошани здолав опір болгарина Івана Ілієва (3:0), естонця Мартіна Падара (3:2), представника Боснії та Герцеговини Дражена Суботича, поляка Януша Войнаровича (2:1), але поступився майбутньому срібному призерові Євро-2008 італійцю Паоло Б’янчессі (0:1). Зате у двобої за третє місце наш земляк довів свою перевагу над росіянином Юрієм Рибаком (4:2) і здобув для України єдину медаль. Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав Євгена та його тренерів із здобуттям бронзової нагороди чемпіонату Європи.
У змаганні жінок вагою до 48 кг нашу країну представляла одноклубниця Євгена Сотникова – учасниця Олімпіади-2000 Людмила Лусникова (тренери – Андрій Бондарчук, Андрій Курганський). Вона підійшла до завершення олімпійського відбору на четвертому місті у кваліфікаційному рейтингу. У Лісабоні запоріжанка перемогла Марію Карагіанопулу (Греція), але поступилася росіянці Людмилі Богдановій і до півфіналу не потрапила. У втішному турнірі Лусникова програла іспанці Ванесі Аренас-Комерон, проте восьми здобутих очок їй вистачило для того, щоб залишитися у заповітній п’ятірці майбутніх олімпійців.
Тепер Євген Сотников і Людмила Лусникова продовжать підготовку до Ігор-2008, а проміжним стартом для них має стати Суперкубок світу, розіграш якого відбудеться наприкінці травня в комплексі «Мегаспорт» у Москві.

Немає коментарів: