четвер, 17 липня 2008 р.

Позивні Ігор-2008

Україну в Пекіні представлятимуть 254 спортсмени
Таке рішення було ухвалено на засіданні Виконкому Національного олімпійського комітету, участь в якому також взяли президенти федерацій з олімпійських видів спорту та головні тренери збірних команд.
Українці змагатимуться у 28 видах спорту, в яких виконали критерії відбору на Олімпійські ігри. До Піднебесної у складі збірної поїдуть 7 чинних олімпійських чемпіонів, а також 97 атлетів, що вже мають досвід виступів на головних змаганнях чотириріччя. Запорізьку область на Іграх у Пекіні представлятимуть 14 спортсменів.
За словами президента НОК Сергія Бубки, рішення щодо затвердження складу офіційної делегації приймалося прозоро і консолідовано з урахуванням пропозицій федерацій та Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, а головним чинником при формуванні олімпійської збірної став спортивний принцип.
Відзначимо, що склад збірної України на Іграх в Пекіні стане рекордним за кількістю спортсменів, адже на попередніх літніх Олімпійських іграх Україну представляли: в Атланті-96 – 230 атлетів, в Сіднеї-2000 – 231, в Афінах-2004 – 245.

Олімпійська збірна вже має свого прапороносця
Нести український прапор на урочистій церемонії відкриття Ігор XXIX Олімпіади в Пекіні доручено найтитулованішій спортсменці збірної – чотириразовій олімпійській чемпіонці, Герою України, плавчисі Яні Клочковій.
«Для кожного спортсмена Олімпійські ігри – це щось неймовірне, адже багато років напруженої праці покладені заради щасливої миті. Стати прапороносцем своєї збірної – дуже почесна і відповідальна місія. Впевнений, що Яна своїми вагомими спортивними здобутками заслужила це», - зазначив президент НОК Сергій Бубка.
За матеріалами офіційного сайту НОК України
Стрибки у воду
Антон Захаров: як позбутися стресу?
У запорізькому басейні «Славутич» завершився чемпіонат України, за підсумками якого було визначено склад олімпійської збірної.
Запорізькі шанувальники стрибків у воду були впевнені, причому небезпідставно, що найтитулованіший член української збірної, вихованець СДЮШОР «Мотор Січ» Антон Захаров, для якого Ігри в Пекіні стануть уже другою Олімпіадою, виступатиме там у двох видах програми – індивідуально на 10-метровій вишці та в синхронних стрибках з триметрового трампліна в парі з маріупольцем Дмитром Лисенком. Адже саме цей дует виборов олімпійську ліцензію на змаганнях Кубка світу, пізніше завоював бронзові медалі цьогорічного чемпіонату Європи. Однак не так сталося, як спочатку планувалося.
Здавалося, критерії відбору до лав збірної не викликали нарікань: враховувався кожний старт року від Кубка України до серій Гран-прі. Звичайно, найбільше балів приносили міжнародні старти, в яких Захаров і Лисенко посідали призові місця. Однак головний тренер олімпійської збірної Тамара Токмачова не затверджувала Антона і Дмитра в якості майбутніх учасників олімпійських змагань зі синхронних стрибків з трампліна, а згодом прийняла суперечливе рішення, що вирішальним буде літній чемпіонат України. На жаль, «рідні стіни» не допомогли Захарову і Лисенку, які показали лише другий результат. Перемогу ж святкували чемпіон Європи Ілля Кваша з Миколаєва і харків’янин Олексій Пригоров, і саме вони захищатимуть честь України на Олімпіаді на 3-метровому трампліні.
Справа в тому, що Тамара Володимирівна не симпатизує Дмитрові Лисенку і свого часу навіть рекомендувала Антону в напарники згадуваного Іллю Квашу, з чим не могло погодитися подружжя Любові та Олександра Барсукових, наставники Захарова. Ілля дійсно має класну індивідуальну програму на 3-метровому трампліні, психічно стійкий, але за технікою виконання стрибків несумісний з Антоном. Прикро, але доводиться визнати, що перекреслено результати тривалої копіткої роботи Антона Захарова, Дмитра Лисенка та їхніх наставників. Коли стало відомо, що в Пекіні Антон виступатиме лише на вишці, він не міг заснути до третьої ночі…
Тепер головне завдання Любові Миколаївни й Олександра Олексійовича – вивести свого підопічного з пригніченого стану. Адже в Антона Захарова цікава, складна програма на вишці, завдяки чому йому до снаги пройти на Олімпіаді попередній етап і півфінал, а надалі чимало залежатиме від психологічної стійкості спортсмена.
Окрім нашого земляка, на вишці в Пекіні виступатиме і Костянтин Міляєв з Миколаєва, а в індивідуальних стрибках з трампліна компанію Іллі Кваші складе дніпропетровець Юрій Шляхов.
Єдиною українською учасницею олімпійських стартів на вишці буде киянка Юлія Прокопчук. У жіночому трампліні нашу країну представлятимуть Олена Федорова, Ганна Письменська і Марія Волощенко.
Нині провідні українські стрибуни у воду знаходяться на навчально-тренувальному зборі в нашому обласному центрі. 1 серпня вони візьмуть курс на Пекін, протягом тижня звикатимуть до тамтешніх умов, а 10 серпня розпочнуться змагання Ігор-2008.
Одними з опонентів наших майстрів стрибків у воду будуть китайські стрибуни. Вони запозичили все найкраще в радянської школи стрибків, найкращі представники тренерського цеху якої тривалий час працювали в Піднебесній і навчили китайців стрибати. У них просто фантастичний вхід у воду… Головне ж, перемоги китайців базуються на державній системи, що працює на спорт вищих досягнень. Судіть самі, для підготовки до Ігор на кожного спортсмена-олімпійця в Китаї витрачають півмільйона доларів. Якщо додати до цього наявність сучасної навчально-тренувальні бази та працьовитість китайців, стануть зрозумілі причини небаченого злету спортсменів цієї країни.
Технічні результати.
Чоловіки. Вишка, 10 м.
1. К. Міляєв (Миколаїв) – 461,1. 2. А. Захаров (Запоріжжя) – 403,8. 3. С. Комаров (Луганськ) – 389,5. Вишка, синхрон. 1. О. Горошковозов – Д. Меженський (Луганськ) – 418,32. 2. А. Калінін (Запоріжжя) – С. Бондар (Харків) – 336,15. 3. М. Москвичов – І. Пацерін (Орджонікідзе) – 326,82. Трамплін, 3 м. 1. І. Кваша (Миколаїв) – 451,7. 2. Ю. Шляхов (Дніпропетровськ) – 433,05. 3. О. Пригоров (Харків) – 429,75. Трамплін, 3 м, синхрон. 1. І. Кваша – О. Пригоров – 435,87. 2. А. Захаров – Д. Лисенко (Маріуполь) – 424,47. 3. О. Горшковозов – Д. Меженський – 400,44. Трамплін, 1 м. 1. І. Кваша – 412,55. 2. О. Горошковозов – 345,15. 3. Д. Меженський – 343,7.
Жінки. Вишка, 10 м. 1. Ю. Прокопчук (Київ) – 350,5. 2. Н. Арчакова (Луганськ) – 280,95. 3. А. Чапленко (Запоріжжя) – 266,1. Вишка, синхрон. 1. Ю. Прокопчук – А. Чапленко – 316,86. 2. А. Арчакова – Г. Василець (Луганськ) – 241,68. 3. Н. Нєханєвич – Б. Горбунова (Дніпропетровськ) –220,2. Трамплін, 3 м. 1. О. Федорова (Миколаїв) – 307,1. 2. Г. Письменська (Вінниця/Луганськ) – 289,9. 3. А. Корольова (Миколаїв/Харків) – 275,85. Трамплін, 3 м, синхрон. 1. Г. Письменська – М. Волощенко (Луганськ) – 302,7. 2. А. Корольова – О. Федорова – 300,39. 3. О. Гончаровська – О. Господарова (Миколаїв) – 244,05. Трамплін, 1 м. 1. Г. Письменська – 252,05. 2. М. Волощенко – 237,15. 3. А. Корольова – 236,4.

Немає коментарів: