понеділок, 21 липня 2008 р.

Позивні Ігор-2008

«Повертайтесь із Пекіна з медалями!»
Таким був лейтмотив зустрічі керівників області із запорізькими спортсменами, що 4 серпня візьмуть курс на столицю ХХIХ Олімпійських ігор – Пекін, та їхніми наставниками.
На зустрічі були присутні дзюдоїсти Людмила Лусникова і Євген Сотников, стрибун у воду Антон Захаров, майстри греко-римської боротьби Армен Варданян, Олександр Хвощ і Олег Крьока. Решта дев’ять запорізьких олімпійців перебувають на учбово-тренувальних зборах, які проходять за межами області.
Відкриваючи зустріч, заступник голови ОДА Микола Фролов наголосив, що зібрання представників влади, громадськості, спортсменів та їхніх тренерів має одну мету – вселити надію, побажати успіхів і благословити на перемоги членів збірної України від нашого регіону.
Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний побажав представникам запорізького спорту примножити славу Запорізького краю й повернутися додому з гідними нагородами.
— Олімпіада завжди була точкою відліку спортивних досягнень, — сказав він. – Протягом останніх чотирьох років у нашій області чимало зроблено для підтримки спорту вищих досягнень, модернізації спортивної бази, зокрема ШВСМ, інтернату спортивного профілю, обласної ДЮСШ. У відмінному стані підтримують свої спортивні споруди наші гіганти промисловості – «Запоріжсталь» і «Мотор Січ». Висловлюю слова подяки на адресу тренерів, яких спортсмени вважають своїми другими батьками. А від наших олімпійців я чекаю проявів мужності, героїзму і впевнений, що вони зроблять усе можливе й неможливе, щоб уславити нашу країну, наше рідне Запоріжжя. Хочу подякувати усім, хто підтримує запорізький спорт – міській владі, профспілковим організаціям, обласній раді, спортивним товариствам, ветеранам спорту, зустрічі з якими додають сьогоднішнім олімпійцям впевненості у своїх силах.
Під час врочистості на мобільний телефон Олександра Бережного зателефонував виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух, який того дня на чолі запорізької делегації брав участь у сходженні на вершину Карпат – Говерлу. Він приєднався до привітань на адресу майбутніх учасників Олімпіади:
— Бажаю нашим землякам завоювати найбільше золотих медалей. Хай їх повсюди супроводжує козацький дух і віра в перемогу. До моїх вітань приєднується й Президент України Віктор Ющенко.
Заступник голови обласної ради Анатолій Світлицький сказав:
— Запорізькі спортсмени неодноразово викликали захоплення всього світу своїми блискучими виступами й видатними рекордами. Тож будьте гідні традицій, закладених нашими земляками – олімпійськими чемпіонами! І знайте, що ми будемо дуже переживати під час ваших виступів на спортивних аренах Пекіна. Якщо у вас виникатимуть якісь проблеми, хай вам допоможе здолати їх козацький дух. Бажаю повернутись додому з медалями, краще – золотими!
Міський голова Запоріжжя Євген Карташов нагадав, як зустрічало Запоріжжя Леоніда Жаботинського після його тріумфу в Токіо в далекому 1964 році. Тоді увесь світ довідався про Запоріжжя, а сам Леонід Іванович став найбільшою гордістю міста. І присутність цієї людини, яка є почесним громадянином Запоріжжя, на цьому заході є найвищою формою напуття олімпійців 2008 року.
— Якщо кому-небудь із вас пощастить у Пекіні завоювати найвищу нагороду Олімпіади, ми будемо зустрічати цього героя так, як свого часу зустрічали Жаботинського. Хай вам допомагає Бог! – підсумував мер Запоріжжя.
Євген Карташов вручив капітанові запорізької команди олімпійців Євгену Сотникову символічну булаву. За словами мера, «у ній – надія й віра всього міста, що буде переживати за кожного запорізького олімпійця». Міні-копії булави на згадку про цю зустріч отримали й інші спортсмени.
Голова Запорізької облпрофради Віктор Сластьон зазначив, що більшість олімпійців представляють профспілкові товариства «Україна» і «Спартак», а розпочинали свій шлях вони у профспілкових ДЮСШ. «Десять тисяч юних вихованців цих шкіл стежитимуть за кожним вашим рухом у Пекіні, радітимуть вашим перемогам. Хай вам щастить!»
Дворазовий олімпійський чемпіон з важкої атлетики Леонід Жаботинський побажав майбутнім олімпійцям «мужності, стійкості, витривалості, вести боротьбу до останнього». Олімпійський чемпіон Монреаля-76, а нині тренер гандбольного клубу «ZTR» Олександр Рєзанов, побажавши спортсменам вдачі, додав: «Є чемпіони світу, Європи, але згодом ці титули отримують приставку «екс». А олімпійський чемпіон – це на все життя».
Одна з надій олімпійської збірної – борець Армен Варданян – подякував тренерам, керівникам міста й області, всім тим, хто надавав допомогу в підготовці спортсменів до олімпійських змагань у Пекіні. Армен пообіцяв взяти символічну булаву із собою в Пекін «для моральної підтримки» й показати там пристойний результат. Як сказав наставник Армена, голова тренерської ради збірної України з греко-римської боротьби Євген Чертков, «15 серпня запорізькі борці повертатимуться з Пекіна, і, дай Боже, щоб ви нас зустрічали так само, як Леоніда Жаботинського!».
Словами подяки за увагу до проблем спортсменів розпочав свій виступ заслужений майстер спорту зі стрибків у воду Антон Захаров, а завершив його обіцянкою «щонайменше увійти до призової трійки, а максимум – стати володарем олімпійського «золота».
Голова постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики,фізкультури, спорту й туризму Віктор Межейко повідомив, що в нинішньому олімпійському циклі за підтримки облдержадміністрації й обласної ради було виділене житло 11 спортсменам, а протягом року на придбання квартир для олімпійців та їхніх тренерів передбачено 1,5 мільйона гривень.
Олімпійцям та їхнім наставникам були вручені пам'ятні сувеніри й мальовничі олімпійські буклети, спеціально підготовлені до цієї події обласним відділенням НОК України і Запорізькою асоціацією спортивних журналістів.

Немає коментарів: