понеділок, 28 липня 2008 р.

Позивні Ігор-2008

Україна з почестями провела своїх олімпійців
27 липня на Майдані Незалежності у Києві, відбулося унікальне спортивне шоу – проводи Олімпійської збірної України на Ігри XXIX Олімпіади.

Чисельні прихильники спорту на центральній площі країни та багатомільйонні глядачі, які мали змогу у прямому ефірі спостерігати за дійством цього вечора, були разом. Адже головними героями свята – стали олімпійці. Їх прийшли підтримати не лише кияни і гості столиці, а й зірки української естради. Олександр Воєвуцький, Камалія, Наталія Валевська, Юлія Нельсон, Віталій Козловський, Віктор Павлік дарували чудовий настрій усім.
Але звісно, всі з нетерпінням чекали на урочисту ходу центральною вулицею Києва спортсменів-членів національної збірної України. Як тільки залунали звуки маршу і з’явилися талісмани Олімпійської збірної – лелеченята, рівними колонами пішли і наші олімпійці на чолі з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою та Міністром у справах сім’ї, молоді та спорту Юрієм Павленком. Багаточисельні гості свята радо вітали українських атлетів які цього вечора були одягнуті в парадну форму, яку нещодавно було презентовано широкій громадськості.
Привітати олімпійців і побажати щасливої їм дороги прийшов Президент України Віктор Ющенко. Глава Держави вручив члену збірної легкоатлету Сергію Демідюку ікону, освячену у Софійському соборі Вселенським Патріархом Варфоломієм І. Також Сергію був переданий прапор України від олімпійського чемпіона, члена Української Академії спорту Віктора Цибуленка та рушник на згадку про рідну землю, який захищатиме спортсменів у далекому Пекіні.
«Ми знаємо наскільки неймовірною буде конкуренція, наскільки складним будуть кліматичні умови. Але вся Україна буде вболівати за вас і наші серця битимуться в унісон! Ми пишаємось вами і будемо вас підтримувати! Ви в нас найкращі! В добру путь, олімпійці!», - з такими словами Сергій Бубка звернувся до атлетів.
Фінальною крапкою спортивного свята стала офіційна пісня Олімпійської збірної на Іграх XXIX Олімпіади, яку виконав Віталій Козловський та незабутній салют. Нагадаємо, що вже через 11 днів стартують Олімпійські ігри в Пекіні.
www.noc-ukr.org

Немає коментарів: