неділю, 8 серпня 2010 р.

Сінгапур-2010

Україна проводжала свою юнацьку збірну
Минулої суботи в київському Хрещатому парку під Аркою Дружби народів українські шанувальники спорту урочисто провели синьо-жовту юнацьку збірну на її перше олімпійське випробування.

14 серпня в Сінгапурі стартують І Юнацькі Олімпійські ігри, в яких візьмуть участь близько 3600 найкращих молодих атлетів світу віком від 14 до 18 років. Серед них – 55 українців, які поборються за олімпійські медалі в 18 з 26 видів спорту.


На кожного з цих юнаків і дівчат у столиці Ігор чекають не лише запеклі спортивні баталії, а й захоплюючі заходи культурно-освітньої програми, яка відрізняє Юнацькі Олімпіади від традиційних – «дорослих». Прагнучи об’єднати молодь навколо олімпійських принципів Вдосконалення, Дружби й Поваги та допомогти юним атлетам досягти успіху в спорті та в житті, Міжнародний Олімпійський Комітет спільно з Організаційним комітетом І Юнацької Олімпіади розробили 7 цікавих форматів цієї програми, учасниками якої стануть всі без виключення олімпійці.


14 серпня на честь відкриття цього юнацького форуму у чаші плавучого стадіону в Сінгапурі запалає Олімпійський вогонь Ігор. За тиждень до цієї події на знак єдності Олімпійського руху в усьому світі символічне олімпійське полум’я було запалене у Києві – у Парку Слави від вічного вогню на могилі Невідомого солдата, знаменуючи початок заключного етапу Всеукраїнської акції «Передай вогонь перемоги!». Факелоносці, котрі з’їхалися до столиці з усіх регіонів України, доставили вогонь у Хрещатий парк, де під час урочистої церемонії проводів олімпійців він був переданий Молодому Послу України на І Юнацьких Олімпійських Іграх – олімпійській чемпіонці з боротьби Ірині Мерлені.


Спортивне свято, організоване Національним олімпійським комітетом та Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту на честь юних українських олімпійців, допомогли зробити насправді неповторним «зірки» української естради: Танок на Майдані Конґо, Міка Ньютон, Бряц-Band та балет «Foresight». Серед почесних гостей церемонії – президент НОК Сергій Бубка, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін та голова Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко, які побажали юним спортсменам вдалого виступу в Сінгапурі та зачитали привітальні листи від Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Миколи Азарова та Голови Верховної Ради Володимира Литвина.


НОК України

Немає коментарів: