пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

Волонтерський рух у запорізькій ЗСШ №100

Учні Запорізької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 100 долучились  до волонтерського руху, який реалізується Національним олімпійським комітетом України - #OlympicLab.

Нагадаємо, що #OlympicLab – це проект, який дає можливість учнівській молоді більше дізнатися про олімпійський рух та Олімпійські ігри, познайомитися із зірковими атлетами та тренерами України, дізнатися про секрети активного та здорового способу життя.
#OlympicLab включає в себе шість етапів, серед яких: ментальне тренування, олімпійський чат, семінари щодо здорового способу життя, практичні заняття про правильне харчування (Eat smart), знайомство школярів із історією та філософією олімпізму, волонтерський рух.

Гостями останнього модулю ВОЛОНТЕРСЬКИЙ РУХ, стали випускники ЗСШ № 100, які прославляють наш край на змаганнях всеукраїнського та світового рівня:

Щипкова Євгенія – Майстер спорту України, учасниця чемпіонату Світу та кваліфікаційного турніру до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро  з пляжного волейболу.
Биков Володимир – багаторазовий переможець чемпіонатів України з баскетболу.
Перебійніс Олена – срібний призер чемпіонату Європи з волейболу.
       У заході взяли участь заступник директора з навчально-виховної роботи - Климова Тетяна Михайлівна; вчителя з фізичної культури: Щипкова Зоя Вікторівна; Бикова Анжеліка Володимирівна; Дерев’янко Владислав Валерійович  та Подопрійгора Оксана Володимирівна.

    Уславлені  спортсмени поділилися зі школярами своїми життєвими та спортивними історіями, відповіли на усі запитання, приймали активну участь у розвагах та естафетах, надихнувши підростаюче покоління на досягнення нових висот.

Головною метою заходу було привернення уваги дітей саме до волонтерської діяльності, яка  є основою побудови та розвитку громадянського суспільства. Вона втілює в себе найшляхетніші прагнення людства – прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей. Волонтери важливі для кожного суспільства, тому що вони працюють без користі для себе, показуючи цим суспільству, що є ще в житті речі більш цінні ніж отримання матеріальної нагороди.

Долучились до свята майже 400 чоловік, 150 з яких приймала безпосередню участь у проекті. Це були і веселі старти, і футбол, і естафети, ігри та розваги. Змагались учні як молодших так і старших класів. Команди з футболу мали у складі як хлопчиків так і дівчат різного віку. Усі діти залишились задоволені святом, а деякі і виявили бажання приєднатись до волонтерського руху.



По завершенню, гості свята побажали дітям нових перемог, а учасники #OlympicLab були відзначені подарунками від обласного відділення Національного олімпійського комітету України у запорізькій області. 


Немає коментарів: